Voedingcentrum


Vijf gezinnen winnen een jaar lang gratis groente en fruit

30 maart 2007

âZoveel variatie, het is gewoon een traktatie!â en âTwee ons groente en twee stuks fruit, je moet het niet alleen weten, maar het ook eten!â Dat zijn twee van de vijf winnende slagzinnen bij de Groente- en fruitwedstrijd van het Voedingscentrum. De winnaars mogen twaalf maanden lang gratis groente en fruit uitkiezen bij een groentespecialist in de buurt.

De prijzen zijn gevallen in Den Haag, Huizen, Ugchelen, Eindhoven en Zoetermeer. De winnaars mogen niet alleen verse groente en fruit uitzoeken. Het mag ook gaan om sap, groente en fruit in glas, pot, blik of uit de diepvries. Vier winnaars kunnen daarvoor naar een winkel die is aangesloten bij de keten De Groenteman. Eén winnaar kan terecht bij een groente- en fruitkraam op de markt. De prijs is ter beschikking gesteld door AGF Detailhandel Nederland en het Bedrijfschap Detailhandel.

Groente en fruitwedstrijd

De wedstrijd maakt deel uit van de meerjarige campagne Groente en fruit. Hij was gekoppeld aan de Groente- en fruittest op www.voedingscentrum.nl. De afgelopen maanden konden mensen een slagzin insturen over het advies âtwee ons groente en twee keer fruitâ. In totaal kwamen er ruim twaalfduizend slagzinnen binnen. De jury, bestaande uit de projectmanager van het Voedingscentrum en vertegenwoordigers van AGF Detailhandel Nederland en het Bedrijfschap Detailhandel, selecteerde hieruit de volgende inzendingen:
* "Voor een gezond lichaam, moet je weten, is het nodig om twee ons groente en twee keer fruit te eten!" (dhr. M.W., Den Haag)
* "Zoveel variatie, het is gewoon een traktatie!" (Danny Pas, Huizen)

* "Het gezondste medicijn? Laat dat twee ons groenten en twee stuks fruit zijn!" (Susy Bos, Ugchelen)

* "Twee ons groente en twee stuks fruit: je moet het niet alleen weten maar het ook echt eten!"

* (Marjolijn K., Eindhoven)

* "Al die keuzes, komt u er nog uit? De beste basisverzekering is dagelijkse twee ons groente en twee keer fruit!" (C. van de Veld, Zoetermeer)

Campagne Groente en fruit

De Groente- en fruitwedstrijd maakt deel uit van een meerjarige campagne van het Voedingscentrum om het eten van groente en fruit te stimuleren. Deze campagne wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheids, Welzijn en Sport. Op www.voedingscentrum.nl kunnen mensen veel informatie vinden over groente en fruit. Naast de Groente- en fruittest is er bijvoorbeeld een digitale Groente- en fruitwijzer. Deze geeft praktische informatie over de verkrijgbaarheid en houdbaarheid van de diverse groente- en fruitsoorten.