Politie Midden- en West Brabant

Maandag en dinsdag in Bureau Brabant

TILBURG, 30 maart 2007

Maandag en dinsdag besteedt de politie in Bureau Brabant aandacht aan een overval in Knegsel en Eersel. Verder wordt een schietincident in Tilburg behandeld en een beroving in Eindhoven. Ook zoekt de politie de daders van een diefstal in Den Bosch en een pinfraude in Rosmalen.

Overvallen Eersel en Knegsel
Op maandagavond 5 maart wordt een pompstation aan de Nieuwstraat in Eersel overvallen. Twee daders dringen de shop binnen en bedreigen de medewerker met een pistool. Drie dagen later, op donderdag 8 maart, gebeurt hetzelfde bij een pompstation aan de Vessemseweg in Knegsel. In de uitzending van Bureau Brabant wordt een reconstructie van een van de overvallen getoond; tevens doet de politie een oproep naar getuigen.

Schietincident Tilburg
Op woensdag 21 maart rijdt een 28-jarige inwoner van Tilburg met zijn auto over het Rooseveltplein in zijn woonplaats. Ter hoogte van de kruising met de Eisenhowerstraat komt een onbekende man aanrijden in een Honda Civic. De beide mannen krijgen een woordenwisseling over beider verkeersgedrag waarop de bestuurder van de Honda een pistool trekt en een schot lost op het slachtoffer. Deze laatste raakt gewond; later blijkt in het ziekenhuis dat hij (slechts) een schampschot heeft opgelopen. De politie zoekt de dader.

Beroving Eindhoven
Een 83-jarige vrouw is op woensdag 21 maart beroofd van haar portemonnee. Een onbekende man en twee vrouwen spreken de vrouw aan als zij de lift in gaat van haar woning aan de Generaal Stedmanstraat in Eindhoven. Plotseling grist de man de tas van het slachtoffer af en gaat het drietal er van door. Later wordt met een gestolen pas gepind en daar zijn bewakingsbeelden van.

Diefstal Den Bosch
Op een bedrijventerrein aan de Beverspijken in Den Bosch is enige tijd geleden een container gestolen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe dieven met een vrachtwagen het terrein oprijden en vervolgens met de container weer vertrekken. Vermoedelijk was het de dieven te doen om de inhoud van de container. Er zat oud metaal in ter waarde van 25.000 euro. Ook van deze dieven zijn bewakingsbeelden.

Pinfraude Den Bosch
Enige tijd geleden werd ingebroken in een huis aan de Aristoteleslaan in Den Bosch. Behalve geld en een computer verdween ook een pinpas. Daarmee werd later geprobeerd te pinnen bij een bank aan de Pastoor van Thiellaan in Rosmalen.

Uitzending
De eerstvolgende uitzending van Bureau Brabant is op maandag 2 april om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 3 april om 17.00 uur.

Auteur: Gerda Preusting