AutoRai

Spectaculaire onthulling Hyundai i30 op AutoRAI

(3/30/2007)
Hyundai heeft op spectaculaire wijze de nieuwe Hyundai i30 onthuld op de AutoRAI. Onder toeziend oog van talloze genodigden werd de stijlvolle middenklasser van het merk voor het eerst in Nederland getoond.

De Hyundai i30, die speciaal voor de Europese consument is ontwikkeld, gaat zeer nadrukkelijk de concurrentie aan met de gevestigde orde in de compacte middenklasse. De Hyundai i30 kan vanzelfsprekend gedurende de gehele AutoRAI uitgebreid worden bewonderd.

Tijdens de spectaculaire onthulling van de Hyundai i30 werd met een aansprekende act, waarin opvallende robots en titanen de show stalen, vast een voorschot genomen op dit aanstaande gevecht. Zes giganten, die zich op de Hyundai-stand op de RAI rond de Hyundai i30 hadden verzameld, symboliseerden de reuzenstap voorwaarts die Hyundai de afgelopen jaren heeft gemaakt en met de nieuwe i30 andermaal wil zetten.

âHyundai staat aan de vooravond van een nieuw tijdperk en wil nieuw aanzien verwerven met een lijn dynamische autoâs die dit elan representeertâ, stelt Managing Director Hans Kwaad van Hyundai-importeur Greenib Car. âDe Hyundai i30 en de nieuwe naamsaanduiding markeren deze nieuwe periode. Alle toekomstige modellen van Hyundai zullen met de letter i worden aangeduid. De i staat hierbij voor Innovatief, Inspirerend, Intelligent en Internationaal, wat slaat op het design en de dynamiek van de auto, de productiemethoden, het materiaalgebruik, de complete uitrusting, de prijs én de vernieuwing bij Hyundai.â

Hyundai heeft grote verwachtingen van de nieuwe Hyundai i30. Hans Kwaad: âDe Hyundai i30 is een stijlvolle, Europees vormgegeven auto, die zich ook wat betreft kwaliteit, luxe, comfort, betrouwbaarheid én design onderscheidt. Hyundai heeft met de nieuwe Hyundai i30 een auto gecreëerd die met zijn maatvoering, uitrustingsniveau, rijeigenschappen, motorisering, prestaties én uitstraling direct tot de top van het segment behoort.â

De nieuwe Hyundai i30 staat vanaf juni 2007 in verschillende uitvoeringen als vijfdeurs hatchback bij de Nederlandse Hyundai-dealers. Later dit jaar komt ook de crosswagon-variant (met een langere wielbasis) naar Nederland. Daarna staan gepland: een midi-MPV, een coupé-cabriolet en speciale series, zoals een 220 pk sterk topmodel.

Er zijn drie viercilinder lijnmotoren voor de Hyundai i30 met naar keuze een inhoud van 1.4 liter (109 pk/80 kW), 1.6 liter (122 pk/90 kW) of 2.0 liter (143 pk/105 kW) voor de benzineversies. De sterke en zuinige dieselmotoren hebben een inhoud van 1.6 of 2.0 liter. De 1.6 CRDi VGT is in twee varianten verkrijgbaar: met 90 pk/66 kW en met 115 pk/85 kW. De sportieve 2.0 CRDi VGT levert 140 pk/103 kW. De benzine en dieselmotoren kunnen worden gekoppeld aan een handgeschakelde vijf versnellingen transmissie, of aan een automatische vier versnellingen transmissie. De 2.0 CRDi wordt geleverd met een handgeschakelde zesbak.

Hyundai zal de komende jaren een groot deel van het gamma volledig vernieuwen en verwacht daarmee een extra groei te realiseren.