Gemeente De Bilt


Bekendmaking winnaar van het project 'Laat je horen!'

Het is zover, de jury heeft bepaald wie het project 'Laat je horen!' heeft gewonnen. De bekendmaking vindt tijdens de raadsvergadering op donderdagavond 29 maart aanstaande om 20.00 uur in de nieuwe raadszaal plaats.

Binnen de gemeenteraad leeft de sterke wens jongeren meer te betrekken bij de gemeente en het gemeentelijk beleid. Met het project 'Laat je horen!' konden leerlingen uit groep zeven en acht van het basisonderwijs en uit de derde en vierde klas van het voortgezet onderwijs zich bezighouden met de vraag: wat zou je willen dat de nieuwe burgemeester doet voor de jongeren in deze gemeente?

De scholieren mochten zelf kiezen hoe zij invulling gaven aan hun antwoord. Teksten, gedichten, video's en zelfs echte raps zijn ingestuurd. Alle inzendingen zijn beoordeeld door een jury, bestaande uit een aantal raadsleden, twee vertegenwoordigers uit het onderwijs en de oud burgemeester van De Bilt.

In feite is er meer dan een winnaar: er zijn twee eerste prijzen, een tweede en een derde prijs.

Prijs Inzending Winnaars Eerste prijs basisonderwijs Interview/documentaire over buitenzwembad Brandenburg Jesse Hols en Maarten Lamme van groep 7, Patioschool Tweede prijs basisonderwijs Bundel met wensgedichten Groep 8b van de Julianaschool

Derde prijs basisonderwijs Rap Rosa, Yemoï en Julia van groep 7, Patioschool

Eerste prijs middelbaar onderwijs Collage van wensen in de vorm van een elfje (er worden elf woorden gebruikt) Klas 3a van het Groenhorst College

De winnaars krijgen een bezoek aan de Tweede Kamer en een afsluitende lunch bij een Amerikaanse fastfoodketen. Verder worden de winnende inzendingen op donderdagavond aan de burgemeester overhandigd.

Met de bekendmaking van de winnaar wordt ook direct de tentoonstelling van alle inzendingen geopend. De tentoonstelling is vanaf 29 maart voor twee weken te bezichtigen in de nieuwe raadszaal c.q. publiekshal.