Universiteit van Amsterdam

Eredoctoraat van Franse universiteit voor AIID-directeur Jan Willem Gunning

Gepubliceerd op 29 maart 2007

Prof. dr. Jan Willem Gunning, directeur van Amsterdam Institute for International Development (AIID), een gezamenlijk initiatief van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit, ontving op 26 maart een eredoctoraat van de Université dAuvergne (Clermont-Ferrand, Frankrijk). Ook werd een eredoctoraat verleend aan prof. dr. Paul Collier, hoogleraar in Oxford, met wie Gunning veel heeft samengewerkt.

Collier en Gunning werden geprezen voor hun leidende rol in het economische onderzoek met betrekking tot Afrika. In de laudatio werd gewezen op Gunnings werk als bruggenbouwer tussen de ontwikkelingseconomie en de hoofdstroom van de economische wetenschap, zijn kritische beschouwingen over de rol en effectiviteit van ontwikkelingshulp, en zijn vernieuwende onderzoek naar de micro-economische effecten van risico. Gunning is hoogleraar Ontwikkelingseconomie aan de VU. Daarnaast is hij sinds 1987 gasthoogleraar aan de Université dAuvergne.

Over het AIID

Het Amsterdam Institute for International Development werd in 2000 opgericht door de UvA en de VU om de expertise op het gebied van internationale ontwikkeling samen te brengen en deel te nemen aan beleidsdiscussies. Het instituut wordt geleid door twee directeuren: prof. dr. Jan Willem Gunning en prof. dr. Jacques van der Gaag, hoogleraar Ontwikkelingseconomie aan de UvA en oud-decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA.