Arriva



29 maart 2007.

Arriva geeft Eurokaartje vaste plek op Terschelling

Busritje op Terschelling voor 1,-

Op Terschelling kost een ritje met de bus nu standaard 1,-.Na enkele succesvolle acties met het Eurokaartje, kan de reiziger nu nagenoeg het hele jaar gebruikmaken van de kaart. Op alle trajecten kan nu voor
1,- gereisd worden. Zowel bezoekers als eilandbewoners kunnen gebruik maken van het voordelige tarief. Op deze wijze wil Arriva gebruik van het Openbaar Vervoer stimuleren en een bijdrage leveren aan het gemeentebeleid het autogebruik op het eiland terug te dringen.

Het kaartje is te koop bij de buschauffeur en geldt voor een enkele rit. Dat betekent dat niet overgestapt kan worden. Het Eurokaartje is tot en met juni en vanaf september geldig op alle lijnen met uitzondering van de nachtbus.

Het Eurokaartje blijft in ieder geval gelden tot het einde van het jaar. Daarna gaat een nieuw vervoerscontract voor de Waddeneilanden van start. Wie de vervoerder wordt door middel van een aanbesteding vastgesteld.

Arriva heeft een aantal keren gedurende een korte periode de eurokaart gevoerd op Terschelling. Zo is er tijdens de Berenloop en tijdens een aantal korte schoolvakanties gekeken hoe de klant op deze gemakskaart reageert. Een groot succes, aanzienlijk meer mensen maakten gebruik van de bus!

Via www.9292ov.nl of 0900-9292 worden alle soorten reisinformatie verstrekt.