Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Emmen, 29-03-2007

Vier gewonden na aanrijding

WIJSTER Vier personen raakten woensdag gewond na een aanrijding op de Beilerweg. Tijdens een inhaalmanoeuvre kwam een bestuurder van een auto met zijn wielen links in de berm. Toen de bestuurder probeerde te corrigeren, raakte hij de auto die hij inhaalde. Beide voertuigen belanddenin de naast gelegen sloot terecht. Drie betrokkenen zijn naar het ziekenhuis in Assen gebracht, één bestuurder naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De aard van de verwondingen is nog niet exact bekend, maar lijken vooralsnog mee te vallen . De politie heeft sporenonderzoek verricht. (BPS 07-125665)

Twee mannen aangehouden

GARMINGE De politie heeft woensdagmiddag een 35-jarige man en een 42-jarige man uit Assen aangehouden op de Stukkendiek. Aangezien agenten bij een staandehouding een weedlucht roken, is de 35-jarige bestuurder aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Zijn passagier bleek bij de fouillering harddrugs en een mes op zak te hebben. Beiden zijn ingesloten voor verhoor. Het voertuig bleek niet te zijn vezekerd en niet te zijn gekeurd. Bovendien was de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs. De 42-jarige man kreeg een dagvaarding in het kader van overtreding van de Wet Wapens en Munitie en het bezit van harddrugs. Van de bestuurder van de auto is een bloedproef afgenomen. Hij zit nog vast omdat hij vanwege een eerder vergijp nog 36 dagen moet zitten.

Agenten houden bromfietsdief aan
EMMEN Agenten hebben woensdagmiddag een 16-jarige jongen uit Emmen aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. De jongen is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt of de jongeman meerdere fietsendiefstallen op zijn naam heeft staan. (BPS 07-125597)

Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren
ROGAT De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs ingevorderd van een 33-man uit IJhorst. Hij reed op de Hoogeveenseweg met hoge snelheid en door rood licht (2x). Op de N851 reed hij met een snelheid van 150 km/uur. (BPS 07-125688)

Met alcohol op achter het stuur
MEPPEL Agenten hebben donderdagmorgen een 66-jargie man uit Meppel aangehouden op de Ceintuurbaan wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 330 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 07-125709)

Politie zoekt getuigen inbraak bij groothandel sportkleding

PEIZE Tussen woensdag 18.15 uur en vrijdag 8.30 uur is ingebroken bij een groothandelzaak in kleding aan de Havenstraat. Uit het pand zijn diverse sportkledingstukken en sportschoenen weggenomen. Het schadebedrag is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844. (BPS 07-125748)

Politie houdt verkeerscontrole
VRIES De politie heeft tijdens een verkeerscontrole op de Verlengde Noordenveldweg diverse bekeuringen uitgedeeld. De bekeuringen zijn uitgedeeld wegens het niet verzekerd hebben van een 25 km voertuig (1x), het bumperkleven (1x), het niet handsfree bellen (1x) en het te hard rijden op de A28 (130 km/uur en 165 km/uur). (BPS 07-125782)

Koper en kabels gestolen bij bedrijf
HAVELTE Donderdagmorgen is bij de politie aangifte gedaan van diefstal uit een bedrijf aan de Overaseweg. Het is nog niet duidelijk wanneer de inbraka precies heeft plaatsgevonden. Uit het pand is voor duizenden euros aan koperen buizen en kabel weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek. (BPS 07-125707)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen me Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.