Cap Gemini Nederland



NIEUWSBERICHT

Utrecht, 29 maart 2007

Capgemini realiseert grootste stijging in medewerkerstevredenheid onder grote organisaties

In de categorie grote organisaties wint Capgemini de Effectory Award 2006 voor `grootste stijger in medewerkerstevredenheid'. Capgemini wist een stijging van maar liefst 14% ten opzichte van de vorige meting te realiseren.

Opvallend punt in het onderzoek van Capgemini is dat de tevredenheid over de organisatie echt fors hoger ligt dan gebruikelijk is in de IT-sector. In deze sector, waar medewerkers veelal op locatie bij de klant werken, is het vaak lastig om medewerkers verbonden met en trots op de `moederorganisatie' te krijgen. Bij Capgemini lukt dat wel.

Henk Wesselo, directeur Strategie en HR van Capgemini, verklaart dit succes primair vanuit een breder perspectief. "Gezamenlijk succesvol zijn is een belangrijke factor in tevredenheid. Niet alleen financieel succes, maar ook de erkenning van de uitverkiezing tot meest gewaardeerde IT- dienstverlener en partner van spelers als IBM, Oracle en SAP zijn voor medewerkers een bevestiging dat we op de juiste koers zitten".

Uiteraard is naast succes van het collectief, ook het perspectief van de individuele medewerker essentieel. Door Capgemini wordt bijvoorbeeld op ontwikkelingsmogelijkheden hoger gescoord dan door andere spelers in de IT-sector: zowel qua opleidingsmogelijkheden als qua aandacht voor loopbaanontwikkeling onderscheidt Capgemini zich positief. Henk Wesselo: "Uiteraard zijn we trots op het feit dat we ons juist op deze aspecten onderscheiden, vooral omdat dit het resultaat is van een duurzame en consistente positionering".

Naast de hoge scores op verbondenheid met de organisatie en ontwikkelingsmogelijkheden, valt natuurlijk de forse stijging in algemene tevredenheid op. Wesselo: "Er bestaat niet één recept om dat te bereiken, maar goed luisteren naar wat medewerkers bezighoudt is wel een belangrijke basis. Het

NIEUWSBERICHT

ontwikkelen van een duidelijke cultuur met duidelijke normen en waarden kost tijd, zeker binnen grote organisaties. Als grote speler in Outsourcing is het vooral ook goed om te zien dat medewerkers zich blijkbaar snel thuis zijn gaan voelen in deze cultuur."

De gerealiseerde stijging in tevredenheid schept verwachtingen. Hoe gaat Capgemini daarmee om? Wesselo: "We hebben de ambitie om duurzaam tot de favoriete werkgevers van Nederland te behoren. Verbondenheid en loopbaanperspectief zijn daarvoor een prima basis. Daarnaast hebben we de afgelopen periode grote stappen gezet op terreinen als life-balance en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ik verwacht dat we daar de komende jaren zeker de vruchten van zullen plukken".

EINDE NIEUWSBERICHT

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. Daarbij werkt de onderneming op een onderscheidende manier samen met haar klanten aan het behalen van snellere, betere en meer duurzame resultaten: de Collaborative Business Experience. Deze innovatieve samenwerking krijgt vorm door een sterk netwerk van technologiepartners, bewezen methoden en hulpmiddelen en een sterk op samenwerking gerichte mentaliteit in de dagelijkse praktijk. Hiermee helpt Capgemini organisaties om nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen en de mogelijkheden van technologie optimaal te benutten. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 68.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2006 een omzet van 7,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com

Over Effectory
Effectory is leverancier van performance informatie en marktleider in medewerkersonderzoek. Effectory onderscheidt zich ondermeer door de grootste database met referentiemateriaal (Nationale Tevredenheidsindex®), toegankelijke managementrapportages en haar full-service dienstverlening (www.effectory.com).

NIEUWSBERICHT

Voor meer informatie
Madelon Kaspers
Public Relations Manager/Spokesperson
Tel: 030 6892453
E-mail: madelon.kaspers@capgemini.com

Marie-France Claessen
Communicatiemedewerker Effectory
Tel: 020 30 50 100
E-mail: marie-france.claessen@effectory.com