Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 29 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 29-03-2007

Met onder meer: zakkenrollers aangehouden, snelheidscontroles en vrouw mishandeld

Inbraak

Landsmeer, woensdag 28 maart 2007, 13:38 uur.

De politie onderzoekt een woninginbraak op de Calkoenstraat die heeft plaatsgevonden op woensdagochtend tussen half negen en half twaalf. Aan de achterzijde van de woning werd een keukenraam geforceerd om binnen te komen. Uit de woning worden sieraden en een spaarpot vermist. Op de Meervalweg werd ook in de ochtenduren ingebroken (nieuwsberichten woensdag). Hierbij werd niets vermist. Forensische Opsporing onderzoekt de sporen en kijkt daarbij of de inbraken aan dezelfde dader zijn te koppelen.

Zakkenrollers aangehouden

Volendam, woensdag 28 maart 2007, 13:45 uur.

De politie heeft twee mannen van 28 en 29 jaar oud en twee vrouwen van 24 en 43 jaar oud, allen afkomstig uit Oost-Europa, aangehouden als verdachten van zakkenrollen. Een 48-jarige Spaanse vrouw ontdekte in een souvenirwinkel dat zij haar portemonnee kwijt was. De oplettende winkelierster sprak direct het viertal aan dat opvallend dicht bij de vrouw stond en zich verdacht gedroeg. Na aanspreken verlieten de vier personen de winkel, achtervolgd door de Volendamse. Zij hield intussen telefonisch de politie op de hoogte van haar vorderingen en kon vertellen in wat voor auto de verdachten wegreden. Diverse politiekoppels waren snel in de buurt en dankzij de aanwijzingen van de souvenirverkoopster kon de auto met het viertal even later op de Edammerweg worden aangetroffen. De verdachten werden aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld. Op de vluchtroute werd de portemonnee met inhoud van de Spaanse vrouw gevonden. Ook werd bekend dat een van een ander toeriste op de Haven de beurs was gerold. Deze portemonnee is nog steeds zoek.

Inbraak woning

Purmerend, woensdag 28 maart 2007, 14:08 uur.

De politie onderzoekt een woninginbraak aan de Jolstraat. Achter de woning werd een vuilcontainer gebruikt om op de eerst verdieping een raam te forceren en vervolgens naar binnen te klimmen. De slaapkamer werd doorzocht en vanaf de zolder werd een geldkistje meegenomen. Vanaf de begane grond werd een laptop computer en een fototoestel weggenomen. Men heeft vermoedelijk via de voordeur de woning verlaten. Forensische Opsporing onderzoekt de inbraaksporen.

Motorrijder onderuit

Wormer, woensdag 28 maart 2007, 15:17 uur.

Een 42-jarige motorrijder uit Koog aan de Zaan is gewond geraakt toen hij met de motor onderuit ging op de Rigastraat. De man reed vanuit de richting van de Papiermakerstraat en kwam nabij de rotonde, vermoedelijk door een remmanoeuvre ten val. Hij werd met schaafwonden en vermoedelijk letsel aan de ribben per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraakpoging bank

Assendelft, donderdag 29 maart 2007, 00:29 uur.

Een 31-jarige, in Brussel woonachtige, man is door de politie aangehouden als verdachte van een poging tot inbraak in de Rabobank aan de Dorpsstraat. Agenten waren naar de locatie toegestuurd na een melding dat er vermoedelijk werd ingebroken. Achter de bank werden hak- en breekwerktuigen gevonden. Een politiehond vond een muts, handschoenen en een zaklamp. Na enig zoeken werd op het dak van een naastgelegen pand de man uit Brussel liggend aangetroffen. De voorwerpen werden in beslag genomen en de man ingesloten.

Snelheidscontroles

Zaanstad, 28 maart 2007.

Woensdag werden op diverse wegen in Zaanstad snelheidcontroles gehouden. De meeste hardrijders waren te vinden in Wormerveer, op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246). Daar reden 's avonds tussen 18:30 en 21:30 uur 151 van de tweeduizend bestuurders sneller dan 100 km per uur. Op de Nauernaseweg in Assendelft (80 km per uur) was het aantal hardrijders, in de ochtenduren, het kleinst. Vijf bestuurders trapten het gaspedaal te ver in. De hoogste snelheid bedroeg 117 km per uur. 's Middags werd gecontroleerd op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Krommenie. Hier werden overtreders direct aan de kant gezet. De hoogste snelheid bedroeg 124 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Behalve 46 hardrijders werden ook drie bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel, het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs en het beledigen van twee politiemensen. Tijdens de controle werd gebruik gemaakt van een zogenaamde lasergun.

Overige snelheidscontroles vonden woensdagochtend plaats op de Provincialeweg in Westzaan, de Dorpsstraat in Assendelft en de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) in Koog aan de Zaan. Op deze wegen overschreden tussen de 70 en 80 bestuurders de maximumsnelheid. Op de Dorpsstraat werd een hoogste snelheid gemeten van 73 km per uur en in Koog aan de Zaan (70 km per uur) bedroeg de hoogste snelheid 100 km per uur. Ten slotte werd woensdagavond op de Rouenweg in Wormer ook een controle gehouden. Vijftig van de 714 bestuurders overschreden de maximum snelheid.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Monnickendam, 28 maart, 18:56 uur

In Monnickendam werd woensdagavond een 66-jarige drankrijder aangehouden. Een niet in dienst zijnde agent had de drankrijder uit het café zien komen en in zijn auto zien stappen. De agent waarschuwde vervolgens zijn collega's die de Monnickendammer kort daarop in zijn huis konden aanhouden. Op het politiebureau wees een ademanalyse uit dat de bestuurder een alcoholpromillage van 1,3 had. Het rijbewijs is ingevorderd.

Valse naam

Zaandam, woensdag 28 maart 2007, 22:20 uur.

Een 26-jarige automobilist uit Wormerveer kreeg op de Westzijde een bekeuring omdat hij een gesloten verklaring negeerde. Hij gaf hierbij een valse naam op maar toen de agenten zeiden dat degene met de opgegeven naam geen rijbewijs had biechtte hij zijn leugentje op. Hij werd aangehouden en na verhoor met enkele bekeuringen heengezonden.

Lenzen

Zaandam, woensdag 28 maart 2007, 13:56 uur.

Een 29-jarige man uit Duitsland is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van winkeldiefstal. De man was door winkelpersoneel van een drogisterij betrapt toen hij twee paar lenzen (voor de ogen) had meegenomen zonder deze af te rekenen bij de kassa. De verdachte werd in overleg met justitie een transactievoorstel gedaan van 130 euro. Na betaling werd de man in vrijheid gesteld.

Vrouw mishandeld

Zaandam, donderdag 29 maart 2007, 04:35 uur.

Een 38-jarige man uit Zaandam is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van mishandeling van een 39-jarige plaatsgenote. De man zou volgens de vrouw haar ongevraagd hebben aangeklampt. Toen zij wist duidelijk te maken dat zij niet van zijn avances was gediend zou de man kwaad zijn geworden en haar in het gezicht hebben gestompt. De verdachte zou de vrouw vervolgens hebben meegesleurd. Agenten die te hulp waren geschoten hebben de verdachte geboeid en ingesloten. Hij zal later met behulp van een tolk worden verhoord.