Politie Midden- en West Brabant

Nieuwsberichten politiedistrict Breda

BREDA, 29 maart 2007

Aangehouden wegens softdrugs

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen om 11:00 uur op de Rijsbergseweg een 25-jarige Fransman aangehouden wegens het bezit van softdrugs. Agenten zagen de verdachte rijden in een auto en constateerden dat de man bij het zien van de politie zijn snelheid verhoogde en probeerde weg te komen. Hij werd gestopt en agenten zagen softdrugs op zijn achterbank liggen. Het betrof een kilo hennep en 300 gram hasj. De man moet binnenkort in Nederland voorkomen.

Man aangehouden na verduistering

ZUNDERT: Woensdagmiddag rond 17:00 uur is een 21-jarige man uit Wernhout in de Industrieweg aangehouden wegens verduistering. De man werkte in een magazijn en stopte een flesje sterke drank in zijn broekzak. Vervolgens wilde hij naar huis gaan. Bij de toegangscontrole ontdekte men dat. De verdachte gaf meteen toe dat het flesje thuis hoorde in het magazijn en dat hij het wilde ontvreemen. Hij werd op staande voet ontslagen en zijn voormalig werkgever deed aangifte van verduistering in dienstbetrekking. De verdachte mocht, na het betalen van een boete van 130 euro, weer huiswaarts keren.

Buurman aangehouden

SPRUNDEL: De politie heeft woensdagavond rond 19:45 uur in de Graaf Ansfriedstraat na een uit de hand gelopen burenruzie een 25-jarige inwoner van Sprundel aangehouden. De man zou een 30-jarige buurman in een wurggreep hebben gehouden en hem hebben geslagen. De aanleiding van de mishandeling is niet helemaal duidelijk. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor weer vrijgelaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernieler aangehouden

BAARLE-NASSAU: De politie heeft donderdagmiddag rond 13:00 uur op een camping een 29-jarige Rotterdammer aangehouden. Dit gebeurde nadat de man een caravan van zijn vader vernield had en de eigenaar van de camping bedreigde met de dood. De verdachte had allerlei spullen uit de caravan gegooid. De politie heeft de man mee naar het bureau genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen bij aantreffen hennepkwekerij

BREDA: In een loods aan het Minervum is woensdagavond een hennepkwekerij ontdekt. Op een zolder van het pand werden circa 100 stekjes van hennepplanten aangetroffen. Toen agenten rond 22.30 uur aan de deur kwamen, vluchtten twee mannen via de achterzijde weg. Beide verdachten konden in de kraag worden gepakt. Het betreft twee inwoners van Breda van 39 en 43 jaar. Na verhoor zijn ze donderdagmiddag heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Auteur: Manfredi Mauro