Ingezonden persbericht


Openlucht musical Sur Place wint grote prijs

Winnaar van Kern Met Pit van de KNHM

Durgerdam 29 maart - De openlucht musical Sur Place van stichting Waterland Parade heeft een belangrijke prijs gewonnen. De musical is uitgeroepen tot winnaar van Kern Met Pit, de leefbaarheidwedstrijd van de KNHM (Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij). Sur Place was samen met 9 andere projecten uit Noord Holland genomineerd

De prijs bestaat uit een bronzen beeld en een geldbedrag van ¤1000,-. Boven op dit bedrag ontving Sur Place nog een extra bedrag van 1500 euro, omdat de musical is opgevallen door de originaliteit en de sublieme organisatie. Zij ontvingen deze prijs uit handen van de Commissaris van de Koningin in Noord-Holland. Het juryrapport over Sur Place:"Een geweldig initiatief. Het project blonk uit door zijn originaliteit. Dit project heeft letterlijk de vijf Waterlandse dorpen bij de uitvoering betrokken. Eén van de belangrijkste doelstellingen van onze wedstrijd."

Jörnann Jonkhoff en José van Campen waren verantwoordelijk voor scenario, liedteksten en regie. Beiden wonen in Landelijk Noord. "Wij zijn heel trots dat wij deze prijs mochten ontvangen. Het is anderhalf jaar na de uitvoering een onverwachte en extra beloning voor alle mensen die er geheel vrijwillig aan hebben meegewerkt. Maandenlang hebben zij zich met groot enthousiasme voor en achter de schermen ingespannen om de productie te kunnen realiseren. Het beeld krijgt uiteraard een ereplaats in Durgerdam Het geldbedrag zal gebruikt worden voor een nieuw project van de stichting Waterland Parade.

Feestelijke overhandiging.
Vrijdag aanstaande wordt in De Taveerne te Durgerdam een groot feest voor alle Sur Place medewerkers gegeven. Dit feest wordt geheel aangeboden door de hoofdsponsor van Sur Place, hotel restaurant De Oude Taveerne. Op deze avond wordt om 20.30 uur het bronzen beeld overhandigd aan Niek Mulder, voorzitter Dorpsraad Durgerdam.

Over Sur Place
Sur Place was een openlucht musical voor en door bewoners van Landelijk Noord in Amsterdam. Het decor voor de musical was het dorp zelf. Centraal stond een historisch liefdesdrama, waarin een vrouw haar man aan de Durgerdammerdijk zet. De musical kende verrassende wendingen, waarbij de elementen vuur, aarde, water en lucht een belangrijke rol spelen. De scènes speelden zich af op verschillende locaties in Durgerdam. De kijkers werden zo letterlijk en figuurlijk meegenomen door het verhaal. Sur Place werd op 16, 17, 23 en 24 september opgevoerd.

Over Stichting Waterland Parade
De stichting Waterland Parade organiseert culturele evenementen voor en door bewoners van Landelijk Noord, met als doel het stimuleren van de onderlinge verbondenheid van de inwoners van de dorpen en het vergroten van het culturele aanbod in Landelijk Noord. De stichting wordt gedragen door inwoners van de dorpen Durgerdam, Holysloot, Ransdorp, Schellingwoude en Zunderdorp.

Noot voor de pers
Pers is van harte uitgenodigd om het Sur Place feest vrijdag a.s bij te wonen. Fotomateriaal is op aanvraag beschikbaar
Contactpersoon
Jörnann Jonkhoff
Jur.jonkhoff@inter.nl.net