European Union



RAAD VAN

DE EUROPESE UNIE

NL

P/07/24

Brussel, 29 maart 2007

7942/07 (Presse 62)

(OR. en)

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie betreffende de ondertekening van het grensverdrag tussen de Republiek Letland en de Russische Federatie op 27 maart 2007

Op 27 maart 2007 hebben de regering van de Republiek Letland en de regering van de Russische Federatie in Moskou een via onderhandelingen tot stand gekomen grensverdrag ondertekend.

Namens de Europese Unie verwelkomt het voorzitterschap de ondertekening van dit verdrag. Het is een teken van het toenemende vertrouwen tussen Letland en Rusland en een bijdrage aan de verdieping van een op vertrouwen gebaseerd partnerschap tussen de EU en de Russische Federatie. De Europese Unie kijkt uit naar de spoedige ratificatie van het verdrag.

De kandidaat-lidstaten Turkije, Kroatië en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië*, de landen van het stabilisatie- en associatieproces en mogelijke kandidaat-lidstaten Albanië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Servië, en de EVA-landen IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, alsmede Oekraïne en de Republiek Moldavië, sluiten zich bij deze verklaring aan.

---

Kroatië en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië blijven deelnemen aan het stabilisatie- en associatieproces.