Politie Amsterdam-Amstelland



Vrouw (49) overlijdt na steekpartij / Kometensingel / Amsterdam-Noord (29/03/07)

Woensdagmiddag 28 maart kwam een 49-jarige vrouw om het leven toen zij bij een ruzie met haar vriend werd neergestoken. Hulpverleners van de ambulance en brandweer probeerden het slachtoffer nog te reanimeren echter alle hulp bleek tevergeefs. De dader, een 62-jarige Amsterdammer, is gearresteerd. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Even na vier uur probeerden ambulancebroeders en brandweermensen het slachtoffer in een woning aan de Kometensingel te reanimeren. Toen bleek dat de vrouw steekwonden had en er sporen waren van een misdrijf werd de politie gealarmeerd. De vriend van het slachtoffer werd kort hierna gearresteerd. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat de man en de vrouw ruzie hadden die vreselijk uit de hand is gelopen. Het stel had een relatie maar woonde niet samen.
Overval in woning / Iwan Kantemanplein (29/03/07)

Woensdagavond 28 maart rond tien uur is een 47-jarige vrouw overvallen in een woning aan het Iwan Kantemanplein in Osdorp. In de woning waren ook drie kinderen aanwezig. Er raakte niemand gewond.

Even voor tien uur drongen vermoedelijk vijf mannen de woning binnen en doorzochten meerdere ruimten. Vervolgens vertrokken zij met onbekende buit. Rechercheurs van het Overvallenteam district West onderzoeken de zaak.

Vier mannen aangehouden na vernielingen / Willemsparkweg (29/03/07)

Woensdagavond 28 maart rond elf uur zijn vier mannen (20, 22 en 24 jaar oud) aangehouden nadat zij verschillende autoâs, fietsen en bromfietsen hadden vernield. Een agent in zijn vrije tijd merkte het viertal op en waarschuwde de meldkamer van de politie. De vier zijn aangehouden, de recherche van wijkteam Koninginneweg onderzoekt de zaak.

De vier mannen liepen rond elf uur over de Willemsparkweg en gedroegen zich zeer luidruchtig. Ook trapten zij tegen geparkeerde voertuigen. Eerder op de avond, rond tien uur, kreeg de politie ook al een melding van het baldadige viertal. Op dat moment werden zij aangetroffen in het Vondelpark, maar bleek er geen sprake van dat zij vernielingen hadden gepleegd.
Hennepplantage ontmanteld / Wilhelminapleinbuurt (29/03/07)

Woensdagavond 28 maart rond zeven uur werd een hennepplantage aangetroffen in een woning in de Wilhelminapleinbuurt. Een bezorgde buurtbewoner meldde dat de voordeur van een woning al enkele uren openstond. De politie stelde een onderzoek in, maar in het pand bleek geen sprake van een inbraak, zoals de melding deed vermoeden. Agenten troffen een grote hennepplantage aan. Honderden planten en aanwezig materiaal werden in beslag genomen en worden vernietigd. De recherche van wijkteam August Allebéplein onderzoekt de zaak.