Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB behaalt ISO 9001:2000-certificering

Certificering onderstreept het belang dat ZyLAB hecht aan het voldoen aan de ISO kwaliteitseisen voor klantenservice, softwareontwikkeling en kwaliteitsmanagementsystemen

Amsterdam - 29 maart 2007 - ZyLAB, een innovatieve ontwikkelaar van Information Access Solutions, maakt vandaag bekend dat de onderneming officieel is gecertificeerd en geregistreerd volgens de 9001:2000-normering van de International Standards Organisation (ISO). Met het behalen van de ISO 9001:2000-certificering bewijst ZyLAB een onderneming te zijn die op een consistente manier producten/diensten levert die voldoen aan de wensen van klanten en deze volgens geldende wet- en regelgeving kan fabriceren en leveren.

ISO 9001 is de meest gebruikte internationale standaard op het gebied van kwaliteitsmanagementsystemen. De standaard wordt gebruikt om te garanderen dat een product op een zo efficiënt en effectief mogelijk manier is gemaakt en certificeert het toepassen van consistente bedrijfsprocessen. De ISO-certificering wordt toegewezen aan organisaties die aantonen te voldoen aan de kwaliteitseisen van de klant en aan geldende wet- en regelgeving.

"Door het in gebruik nemen van de juiste operationele procedures om te voldoen aan de ISO-certificering heeft ZyLAB een werkbaarder, consistenter en meer efficiënte basis gecreëerd voor de bedrijfsvoering", aldus Dr. ir. Jan Scholtes, algemeen directeur bij ZyLAB. "Het belangrijkste voordeel van het voldoen aan de ISO-standaards is dat we nu over een volledige constructie beschikken voor het voortdurend verbeteren van interne bedrijfsprocessen, het aantonen van een hoog betrouwbaarheidsniveau richting onze klanten en het verifiëren van het succes van de procedures. Door dit alles kunnen we onze klanten de beste service en oplossingen bieden."

Over ISO
De International Standards Organisation is 's-Werelds grootste ontwikkelaar van internationale standaards. ISO-standaards specificeren de eisen die worden gesteld aan eersteklas producten, diensten, processen, materialen en systemen, tevens beoordelen ze de conformiteit en activiteiten van management en organisatie. ISO-standaards worden wereldwijd geimplementeerd. ISO is bekend van de ISO 9000 en ISO 14000-standaardreeksen voor kwaliteits- en milieubeheer en vele andere internationale standaards voor ondernemingen, overheden en maatschappelijke organisaties.

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. ZyLAB - opgericht in 1983 - is een toonaangevende leverancier van Document Management software die Global 2000-bedrijven en overheden helpt bij het digitaal archiveren en beheren van miljoenen pagina's gedigitaliseerde papieren- en elektronische documenten, inclusief e-mail en multimedia. Door de complete onderzoeksmogelijkheden van ZyLAB, met hoge kwaliteit zoek- en vindopties in ruim 200 talen, kunnen gebruikers alle informatie eenvoudig online organiseren en delen. Met ruim 7.500 installaties wereldwijd en meer dan 350.000 gebruikers beschikt ZyLAB over veel ervaring en kennis in uiteenlopende bedrijfssectoren en -applicaties. ZyLAB's Europese klanten omvatten een aantal toonaangevende organisaties op het gebied van onderzoek en justitie zoals de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Serious Fraud Office in het Verenigd Koninkrijk, de Duitse Douane (ZKA), de Zweedse belastingdienst (Skatteverket) en het Italiaanse ministerie van Justitie (Ministerio della Giustizia Italiana). Belangrijke klanten in de VS zijn overheidsinstanties als de FBI, CIA, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Department of Homeland Security en Department of the Treasury. Daarnaast zijn ook bekende merken als Pepsico, Anheuser-Busch en Pacific Life Insurance Company klant van ZyLAB. De onderneming heeft hoofdkantoren in Amsterdam en Washington DC en regionale kantoren in Barcelona, Düsseldorf, Londen, Parijs en Singapore.