Politie Limburg-Zuid

Politie zoekt getuigen aanrijding Kerkrade

Kerkrade, 29-03-2007 o Vrijdagmiddag 22 maart jl. is rond 16:30 uur een 23-jarige man uit Kerkrade met zijn brommobiel van de weg geraakt. De brommobiel eindigde hierdoor op zijn dak. Dit gebeurde op de Calbertsweg ter hoogte van de Elisagracht in Kerkrade. De bestuurder raakte licht gewond.
Bij de genoemde kruising maakt de Calbertsweg een scherpe bocht om zo de snelheid uit het verkeer te halen. Op het moment dat de Kerkradenaar deze bocht naderde, kwam vanuit de tegenovergestelde richting een auto aangereden. De bestuurder van deze auto reed de bocht in en op dat moment remde de Kerkradenaar. Hij schoof echter door en raakte een dikke kei, waardoor zijn brommobiel kantelde en op het dak terecht kwam. Omstanders die het ongeval hoorden, konden de brommobiel weer recht zetten zodat de bestuurder uit kon stappen. Hij hield aan het voorval een snijwond over in zijn hand. De brommobiel is zwaar beschadigd.
Omdat de politie graag duidelijkheid wil hebben over deze eenzijdige aanrijding is zij op zoek naar getuigen en met name de bestuurder van genoemde auto. Het gaat hierbij om een donkergekleurde auto, waarvan verdere gegevens ontbreken.
Mocht iemand meer informatie hebben over dit ongeluk dan wordt hij/zij verzocht contact op te nemen met de politie via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).