Time : 07:30:00
Date : 29 March 2007
Sender Name: PuPiL

SYSMAX OPENT FILIAAL IN BELGIE

Meer samenwerking en wisselwerking tussen zelfstandige consultants. Uitbouw van een krachtig en flexibel kennisnetwerk ten dienste van grote en kleine bedrijven.

Zaventem, 29 maart 2007 - Sysmax opent een filiaal in België. Sysmax Ltd startte in 2006 in UK en is een consulting bedrijf dat volledig gericht is op de begeleiding en plaatsing van zelfstandige consultants. De opening van het Belgische filiaal is de eerste stap in het uitbouwen van een pan-Europees kennisnetwerk van zeer gespecialiseerde en onafhankelijke consultants.

Sysmax plaatst onafhankelijke en competente consultants maar heeft geen eigen consultants in dienst. Voor elke taak wordt dus steeds naar de juiste persoon gezocht in tegenstelling tot het plaatsen van eigen personeel dat niet noodzakelijk aan alle eisen voldoet. Oprichter Peter McAteer startte Sysmax met een zeer eenvoudige visie; creëer een omgeving die zelfstandige consultants werk bezorgt en help hen bij de promotie en persoonlijke ontwikkeling.

De kern van het business model bestaat uit een zeer gedetailleerd kennisbeheer op basis van competenties dat toelaat individuele vaardigheden, mogelijkheden en ervaringen te onderzoeken. Op die manier is het niet alleen mogelijk de beste fit te vinden voor het project bij de klant maar ook diezelfde persoon te begeleiden bij de verdere individuele ontwikkeling. Dit Casmax systeem is in gebruik sinds 1996, werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de petroleumsector maar wordt nu met succes ingezet voor het plaatsen van onafhankelijke management consultants, project managers en ICT consultants bij een zeer groot aantal klanten. Competenties, certificaten, ervaringsniveaus en andere vaardigheden worden op een eenvoudige manier voorgesteld. Casmax verrijkt het CV van de zelfstandige consultant met klantenfeedback aangaande hun competenties en is tevens de Sysmax zoekrobot om de 'best-of-best' consultant te vinden.

'In UK heeft Sysmax niet alleen bewezen een gemeenschap van freelance consultants te kunnen creëren maar heeft men via het unieke Casmax systeem ook gezorgd voor een zeer professionele wisselwerking tussen klant en consultant op basis van gedetailleerde competenties. Met de start van Sysmax in België richten we ons eerst tot de beste onafhankelijke management consultants en willen we vervolgens andere doelgroepen van hooggekwalificeerde freelance consultants begeleiden. Daarnaast hopen we ook de Belgische klanten te overtuigen dat alleen op basis van de juiste competenties de hoogste kwaliteit kan geleverd worden', zegt Fabienne Vanquickelberghe, Managing Partner Sysmax.

'Sinds mijn vertrek bij Microsoft heb ik vastgesteld dat er in België aardig wat ervaren management consultants op een zelfstandige basis opereren. Bovendien stel ik vast dat velen de stap zetten (of overwegen) naar freelance management consultancy omdat bij de huidige werkgever voor verschillende redenen de individuele competenties niet voldoende benut worden of te weinig gekend zijn. Deze snel groeiende groep van onafhankelijke gespecialiseerde kenniswerkers is op zoek naar sturing, begeleiding en een professioneel netwerk. Daarnaast stellen we binnen bedrijven een stijgende vraag naar kennis vast om projecten, veranderingen en/of vernieuwingen zo snel mogelijk te kunnen implementeren. Sysmax wil een voortrekker zijn in het creëren en faciliteren van deze kennismaatschappij', vervolledigt Bruno Segers, voormalig algemeen directeur Microsoft Belgium/Luxemburg en Sysmax adviseur.

Sysmax Belgium
Leuvensesteenweg 613
B-1930 Zaventem

Fabienne Vanquickelberghe, Managing Partner, +32 498 94 77 24, fabienne@sysmax.com

Michel Vermeesch, Business Development Manager, +32 475 36 26 87, michel@sysmax.com

www.sysmax.eu

URL: http://www.sysmax.com Picture: Attachments: lipup_20070328_181023_58_Att_1.pdf

Link to Press Release - NL