Datum: 29 maart 2007

Sassenheim Aanrijding op A44 veroorzaakt stremming Op donderdag 29 maart, rond 11.20 uur, is er een aanrijding ontstaan op de A44 in de richting van Amsterdam. Bij de aanrijding waren twee vrachtauto's, een personenauto en een bestelbus betrokken. Vanwege langzaam rijdend verkeer op de A44 remden een vrachtauto, bestuurd door een 48 jarige Noordwijker, en daarachter een bestelbus af. De vrachtwagen, bestuurd door een 61 jarige Katwijker, die daarop volgde zag de filevorming te laat en probeerde een aanrijding te voorkomen door uit te wijken. Hij week uit naar de linkerkant, maar raakte alsnog het bestelbusje. Het bestelbusje botste door de kracht van de botsing achterop de vrachtwagen voor hem. Een personenauto, bestuurd door een 31 jarige Hagenaar, week uit voor de vrachtwagen van de Katwijker die inmiddels zijn kant op kwam. De personenauto botste tegen de vangrail waardoor de vrachtwagen hem kon ontwijken.

De bestuurder van het bestelbusje, een 34 jarige man uit Den Haag, raakte bekneld. De brandweer heeft hem uit zijn auto weten te bevrijden. De Hagenaar is vervolgens met onbekend letsel naar het LUMC gebracht. Het bestelbusje is total loss en werd afgevoerd.

De verkeersdienst van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De A44 is in de richting van Amsterdam vanwege het onderzoek en het vrijmaken van de weg enkele uren afgesloten geweest.

Leiden Onder invloed achter het stuur zonder geldig rijbewijs De politie controleerde op donderdag 29 maart, rond 03.30 uur een bestuurder van een auto op de Hogewoerd. De agenten hielden hem staande voor een algemene controle en spraken de bestuurder aan. De agenten roken direct een alcohollucht en onderworpen de man aan een blaastest. De blaastest gaf aan dat de man mogelijk onder invloed zou zijn van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij op het politiebureau op het ademanalyseapparaat een uitslag van 275 ug/l blies. Daarnaast leerde navraag dat de bestuurder, een 36 jarige Hagenaar, al 4 keer eerder was aangehouden wegens het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs was dan ook ongeldig verklaard. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voorschoten Aanrijding tussen fietsster en auto Een 17 jarige Voorschotense is op donderdag 29 maart, rond 08.00 uur, geraakt door een auto op de Badhuisstraat. De automobilist, een 28 jarige man uit Voorschoten, reed over de Badhuisstraat, komende uit de richting van Voorschoten. Hij verleende op de kruisende weg, de Leidseweg, geen voorrang aan de fietsster. De fietsster raakte ten val. Het is niet bekend wat haar letsel is.

Boskoop Diefstal van bedrijfsterrein De politie is een onderzoek gestart naar een diefstal van een bedrijfsterrein aan de Zijde te Boskoop. In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 maart is er van het afgesloten bedrijfsterrein. Van auto's die daar stonden werden specifieke onderdelen weggenomen, zoals koplampen en bumpers. Mogelijk dat er getuigen zijn, zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Boskoop via 0900-8844.

Gouda/ Politie vraagt slachtoffers van babbeltruc zich te melden Alphen aan den Rijn

De politie heeft een 35 jarige man uit Cappelle aan den IJssel aangehouden op verdenking van het aftroggelen van geld bij mensen via een babbeltruc. Met deze aanhouding denkt de politie 24 zaken opgehelderd te hebben. De politie denkt echter dat de verdachte vaker heeft geprobeerd op een slinkse wijze geld weg te nemen bij mensen.

De politie vraagt deze gedupeerden zich te melden bij de politie via 0900-884 en te vragen naar het politieteam van Gouda Oost. In het bijzonder is de politie op zoek naar een vrouw bij wie de verdachte op de Jan van Beaumonstraat op 28 maart tussen 11.00 en 11.15 uur tot drie keer toe getracht heeft door middel van een wisseltruc geld weg te nemen. Dat lukte de man uiteindelijk niet. De politie zou graag in contact komen met deze vrouw en vraagt haar eveneens te bellen naar 0900-8844 en te vragen naar team Gouda Oost.

--- origineel bericht --- De politie onderzocht aangiften waarin sprake was van een op elkaar lijkende werkwijze. De aangiften uit de periode van juli 2006 tot eind januari 2007 werden vorige week aan de verdachte voorgelegd. Hij heeft daarover tegen de politie een bekennende verklaring afgelegd. De verdachte zat en zit nog vast voor de politie Rotterdam-Rijnmond waar een onderzoek tegen hem loopt. De werkwijze van deze babbeltruc bestond over het algemeen uit het aanbellen bij oudere mensen met een verhaal over huissleutels en portemonnee waar door een dichtgeslagen deur niet meer bijgekomen kon worden. Daarbij deed hij zich soms voor als nieuwe buurman of kleinzoon van de nieuwe buurvrouw en werd geld gevraagd voor openbaarvervoer of taxi gevraagd met de belofte het terug te geven. Zover kwam het echter nooit.

Wanneer er geen geld kwam werd gevraagd even te mogen bellen naar een familielid of een stuk gereedschap waarmee een deur geopend kon worden. In die tijd dat werd gezocht naar een telefoonboek of gereedschap, werd kans gezien om een portemonnee te pakken en te vertrekken. De plaatsen waar de verdachte actief is geweest en over heeft verklaard zijn Nieuwerkerk (3x), Gouda (4x), Waddinxveen ( 3x), Zevenhuizen (2x), Reeuwijk, Boskoop, Bergambacht (2x), Bodegraven (2x), Kouderkerk aan den Rijn, Nieuwkoop, Benthuizen en Alphen aan den Rijn (3x). De politie heeft de gedupeerden/aangevers over het resultaat van het onderzoek in kennis gesteld.

Gouda/ Haastrecht Auto na diefstal terug, getuigen gezocht In Haastrecht op een parkeerterrein aan de Van Speykstraat is een gestolen auto teruggevonden. Het gaat om een donkerblauwe Renault Twingo die tijdens een woninginbraak weggenomen was. De auto is ingedeukt teruggevonden en de politie is op zoek naar getuigen die mogelijk gezien hebben dat de auto daar achter gelaten is. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Op zondag 18 maart werd er ingebroken in een woning aan de Raaphorstpolderweg in Gouda. Via het open wrikken van een raam waren de dader(s) de woning binnengedrongen. Uit de woning werden onder andere een digitale fotocamera, een portemonnee en de sleutels van de auto gestolen. Met de autosleutels werd de auto die buiten op een parkeerplaats geparkeerd stond weggenomen.

Gouda Aanrijding fietsster en auto Een 20 jarige vrouw uit Gouda is op donderdag 29 maart, rond 13.00 uur, gewond geraakt nadat een auto tegen haar opbotste. De vrouw fietste over de Bleulandweg. Een auto die richting de parkeerplaats gelegen aan de Bleulandweg reed zag de vrouw over het hoofd en botste tegen haar op. De vrouw kwam ten val en is met klachten in de rug naar het Groene Hart Ziekenhuis gebracht.

--- einde berichten ---


---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --