Gemeente Zoetermeer

Architectuurplatform Zoetermeer opgericht

"Belangstelling voor de architectuur in Zoetermeer stimuleren en vergroten." Dit is de voornaamste doelstelling van het nieuw opgerichte Architectuurplatform. De deelnemers van het platform doen actief mee aan het realiseren van de activiteiten, die architectuur en stedenbouw promoten. Dit zijn, de inmiddels bekende landelijke Dag van de Architectuur, en de tweejaarlijks uit te reiken Gemma Smid Architectuurprijs in Zoetermeer.

De officiële start van het Architectuurplatform wordt ingeluid met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. Dit gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 2 april om 16.30 uur in de voormalige wagenschuur van Hofstede Meerzigt, Zonnenberg 10.

Het programma ziet er als volgt uit:

16.30 - 16.40 uur Ontvangst en welkomstwoord

16.40 - 17.00 uur "De restauratie en verbouwing van de voormalige wagenschuur van Hofstede Meerzigt tot restaurant", door Ernst Manger, restauratie-architect

17.00 - 17.15 uur Introductie Architectuurplatform door Frans Muijzers, wethouder wonen en architectuur

17.15 - 17.30 uur Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst

17.30 uur Afsluiting

Het architectuurplatform bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente Zoetermeer, stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer, de woningcorporaties Vidomes, Vestia en De Goede Woning, de NVM makelaars, de bouwondernemingen en van de architecten. De leden van het Architectuurplatform kunnen ook nieuwe deelnemers aandragen.