Gemeente Zoetermeer

Overtollige kilos verdwijnen in het water

Aquaslank bestaat tien jaar

De afgelopen tien jaar zijn ruim duizend cursisten afgevallen door samen te bewegen en gezond te eten. Om dit jubileum te vieren ontvangen cursisten komende cursus het boek '10 weken slank plan' van diëtiste Mirjam Bakker gratis.

De tweeëndertigste cursus Aquaslank begint op 10 april om 18.45 uur in Aquapark Keerpunt. Aquaslank is een combinatie van bewegen in het water en begeleiding door een diëtiste om af te vallen. Wie meer wil weten over Aquaslank is welkom op een informatieavond op dinsdag 3 april van 19.00 tot 20.30 uur. Neem badkleding mee, want na de presentatie is het mogelijk om een actieve les te ervaren: een combinatie van trimzwemmen, aquarobic en aquajoggen. Na afloop is er een mogelijkheid om in te schrijven voor de cursus.

Zweten in het water

`Aquaslank is het juiste concept: we voelen ons weer goed en fit en zijn gemiddeld vijf tot tien kilo afgevallen' aldus de cursisten van de eenendertigste cursus Aquaslank.

De combinatie van gezonde voeding en een actieve les zorgt voor bewustwording van het eigen leefpatroon. Het resultaat is gewichtsvermindering en een beter figuur.

Ultieme combinatie

De cursus bestaat uit twee gedeeltes. De diëtiste Mirjam Bakker biedt onder meer een dieet aan dat gebaseerd is op de normale gezonde voeding. Tijdens het tweede gedeelte gaan de cursisten in teamverband aquasporten waar allerlei spierversterkende en conditieverbeterende oefeningen uitgevoerd worden in het water. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke weerstand en gewichtloosheid in het water. De oefeningen zijn zwaarder als ze in het water worden uitgevoerd dan op het droge. Water is daarnaast minder belastend voor de gewrichten en pezen en dus een uitkomst voor wie wil afvallen en gewrichtsproblemen heeft. Ook is in de cursus inbegrepen dat deelnemers minstens één keer extra in de week, met cursusgenoten of alleen te komen sporten bij Aquapark Keerpunt.