Gemeente Bernheze


Nieuwe woningen Nistelrode

Op maandag 26 maart 2007 ondertekenen bouwcombinatie de Meierij en de gemeente Bernheze de overeenkomst om 46 woningen te realiseren aan de Tramstraat-Kromstraat. Namens de gezamenlijke Meierij tekenen de heer H. de Visser (aannemersbedrijf Nieuwenhuizen-Daandels b.v.), de heer S. van de Ven en F van de Ven (Van de Ven Ontwikkelingsgroep b.v.) en mevrouw K. Wagemakers (Wagemakers Projectontwikkeling b.v.). Namens de gemeente zal wethouder E. Daandels, portefeuillehouder Ruimtelijke Zaken, de honneurs waarnemen.

Plan Tramstraat-Kromstraat ligt in centrum van Nistelrode tussen de Tramstraat-Kromstraat-Laar-P.J. Groenenstraat. In de structuurvisie en het woningbouwprogramma staat de locatie Tramstraat-Kromstraat genoemd als inbreidingslocatie. Om deze woningbouw te realiseren is een herziening van het geldende bestemmingsplan noodzakelijk. Deze procedure loopt inmiddels.

Plan
De woningen in het binnengebied worden via een enkelvoudige wegaansluiting op de Laar ontsloten. In combinatie met de aan de binnenrand gelegen verkaveling en de wegontsluiting ontstaat de zogenoemde ringontsluiting. Het plangebied wordt eveneens met een calamiteitenontsluiting naar de Tramstraat ontsloten. Dit is in het dagelijks gebruik bedoeld voor voetgangers en fietsers naar het centrum van Nistelrode. Via de ringontsluiting is tevens een voetgangersverbinding mogelijk met de P.J. Groenenstraat. Zowel aan de buitenzijde als de binnenzijde van deze ringontsluiting zijn woningen gesitueerd.
In de woningbouwplanning zijn voor Tramstraat-Kromstraat in 2009 46 woningen opgenomen. Het zijn 46 grondgebonden woningen geworden in verschillende prijscategorieën. Onder deze woningen zitten diverse soorten woningen; starters- en levensloopbestendige woningen, koop- en huurwoningen, rijwoningen en vrijstaande woningen.

Uitgifte in 2008
De uitgifte en bouw van de woningen staat gepland voor 2008. Met de ondertekening is een start gemaakt voor de realisering van het plan.

Meer informatie vindt u hieronder.

Woningbouw Tramstraat Kromstraat, Nistelrode