Gemeente Amersfoort

Persbericht

Sectie Communicatie

nummer: 072

datum: 29 maart 2007

Betrokken Amersfoorters bezoeken wijkgesprekken Wmo

Ongeveer 100 Amersfoorters van het Soesterkwartier, Kattenbroek, het Leusder- Berg- en Vermeerkwartier hebben de afgelopen weken de wijkgesprekken over de Wmo bezocht. Tijdens deze bijeenkomsten vertelden zij de wijkwethouder over hun ervaringen en bevindingen in de wijk. Deze informatie vormt input voor het vierjarig Wmo-beleidsplan.

In 2007 ontwikkelt Amersfoort het Wmo-beleid. De gemeente wil dat dit beleid goed aansluit bij de wensen en ideeën van de inwoners in alle wijken van de stad. Daarom worden er in maart en april in elke wijk gesprekken met wijkbewoners georganiseerd. Alle inwoners kunnen tijdens zo'n bijeenkomst vertellen over hun ervaringen in de wijk. Welke mogelijkheden er zijn, welke kansen er liggen en welke problemen om een oplossing vragen.

In de drie wijkgesprekken die zijn geweest is gediscussieerd over vragen als: Wat kunnen we met elkaar doen om de leefbaarheid van onze wijk te bevorderen? Kunnen senioren die dat willen in de wijk blijven wonen, ook als er hulp of zorg nodig is? Zijn er voldoende voorzieningen in de wijk voor bijvoorbeeld jongeren of mensen met een handicap?

Het motto is meedoen

De gemeente heeft de kennis van de wijk nodig voor het ontwikkelen van een op de wijk toegesneden Wmo-beleid. Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning, een nieuwe wet die sinds 1 januari van kracht is. De Wmo is samen te vatten in één woord: meedoen. Met de Wmo wil de overheid een sociale en betrokken samenleving stimuleren. Een samenleving waarin we op elkaar kunnen rekenen. Een samenleving waarin ook mensen met een beperking met een beetje hulp en ondersteuning actief kunnen meedoen. Kortom: een samenleving waarin iedereen (inwoners, organisaties en overheid) meedoet om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen.

Data

De eerstvolgende wijkgesprekken zijn op:


- 2 april a.s. voor de bewoners van Vathorst en Hooglanderveen in sport- en wijkcentrum De Brink, Wezeperberg 6.


- 4 april a.s. voor de bewoners van Liendert en Rustenburg in wijkcentrum De Groene Stee, De Wiekslag 92.

De wijkgesprekken beginnen om 19.30 uur.

De data en locaties van alle overige wijkgesprekken zijn te vinden op www.amersfoort.nl/wmo

Informatie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), telefoon: 469 45 04, E-mail: jec.delacroix@amersfoort.nl

---- --