Gemeente Vlaardingen


Nieuwe buurtagent Holy-Zuidoost

29 maart 2007

Nieuwe buurtagent Holy-Zuidoost

Foto (van links naar rechts): Edith Addink (agent in opleiding), Ayfer Kirilmaz en Guus Spierenburg (tekst en foto Waterweg Wonen).

Sinds 1 februari is Ayfer Kirilmaz als buurtagent werkzaam in Holy-Zuidoost. Samen met Guus Spierenburg die werkzaam is voor de Koninginnelaan en Holy-Zuidwest werkt zij als buurtagent voor de wijk.

Eind 2006 heeft voormalig buurtagent Egbert Vruggink een andere functie binnen het politiekorps aangenomen. Ayfer is nu degene die zijn plek inneemt. Ik heb tien jaar voor de politie Rotterdam-Rijnmond in de wijk Spangen gewerkt. Daarvoor werkte ik zes jaar bij de vreemdelingenpolitie, waarvan ook enige jaren in Vlaardingen, vertelt de gedreven Ayfer. Ik vind het een uitdaging om in Holy-Zuidoost te werken. Als buurtagente heb je een eigen wijk. Je hebt de gelegenheid om de wijk en de mensen goed te leren kennen en echt iets voor de wijk te betekenen. Uiteraard moeten we het wel met zn allen doen. Iedereen, zowel bewoners als betrokken instanties, gemeente, woningcorporaties, zorginstellingen en dergelijke heeft hierbij een eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk is bijvoorbeeld dat bewoners bij diefstal of een ander misdrijf wel aangifte doen. Wij kunnen alleen maar meer inzet van de politie vragen als er aangiftes zijn gedaan.

De buurtagenten worden ook nauw betrokken bij de vernieuwing in Holy-Zuidoost. Voor ons is het belangrijk om te weten hoe e wijk er in de toekomst uit komt te zien. Dit in verband met de (inbraak)veiligheid van de woningen en de vluchtwegen. Ook kan dan extra toezicht ingezet worden wanneer woningen gesloopt worden en nieuwbouw plaatsvindt. Dit om diefstal en vernielingen te voorkomen.