Gemeente Bussum

Vlinders, kom naar het Bilderdijkpark!
Borders vlindertuin-website.jpg

In het Bilderdijkpark komen dit voorjaar in verschillende plantvakken bijen- en vlinderlokkende planten te staan.We beginnen met twee borders, maar we bekijken het park als één geheel.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de afdeling Wijkbeheer.

Inwoners en bezoekers vinden het steeds belangrijker dat een dorp een groene en verzorgde uitstraling heeft. Door het Bilderdijkpark met de vlindertuin een nieuwe impuls te geven, verwachten we het park aantrekkelijk te maken en te houden voor jong en oud.

In de borders bij de ingang Willem Bilderdijklaan, is de symmetrie in de loop van de tijd verloren gegaan. Met de nieuwe beplanting wordt de symmetrie hersteld. De borders liggen centraal in het park zodat het een mooi gezicht oplevert als de vlinders van de rand van het park naar de borders vliegen. De bestaande heesters zijn verwijderd en ergens anders herplant. In de nieuwe borders zullen van het vroege voorjaar tot het late najaar planten in bloei staan. Van juni tot eind september zullen de meeste planten bloeien.

Om de vlinders in het park of in de omgeving te kunnen houden, plaatsen we 10 tot 15 vlinderkasten. Dit zijn houten kasten met verticale sleuven waarin vlinders ongestoord de nacht of de winter kunnen doorbrengen.

Het zal even tijd kosten voordat er echt meer vlinders in het park zullen komen. Er zijn meer factoren waarvan vlinders afhankelijk zijn, zoals bijvoorbeeld het klimaat, maar met deze inspanningen zetten we in ieder geval een stap in de goede richting.