Gemeente Geertruidenberg


Opschoondag groot succes!

Op 24 maart werd in 185 gemeenten de Landelijke Opschoondag georganiseerd. Ook Geertruidenberg deed mee.

Ruim 35 vrijwilligers, waaronder vier kinderen, staken de handen uit de mouwen om te laten zien dat ze schoon genoeg hebben van zwerfafval en onkruid. De sfeer was opperbest en het enthousiasme groot.

De vrijwilligers werden om 9 uur ontvangen met koffie en een worstenbroodje. Rond 9.15 uur gaf burgemeester Meijer het startsein, waarna de vrijwilligers op pad gingen. Drie locaties werden stevig onder handen genomen.

Zwaar werk

Het speeltuintje aan de Namer kreeg een fikse opknapbeurt. Het zand werd geharkt, het onkruid en zwerfvuil verwijderd en zelfs de lelijke grasranden werden recht gestoken. De dames en heren stonden flink te zweten van dit zware werk. Maar iedereen vond het ontzettend gezellig om zo met elkaar aan het werk te zijn.

In de Hooipolder is door de hele wijk zwerfvuil opgehaald. In de Hoevendijk, Lindonklaan, Breetweerlaan, Omschoorweg en Burg. Krijgsmangeerde is geen zwervende petfles meer te vinden. De vrijwilligers stonden er verbaasd van hoeveel afval zij tegenkwamen in de bosjes langs de wegen.

Politiebus

In Geertruidenberg is de Lunetkade flink opgeschoond. Plastic zakken werden uit het water gehaald en het onkruid onder de kanonnen en langs het wandelpad werd verwijderd. Wijkagent Berry Rietberg hield de vier jonge deelnemers hier scherp in de gaten. Maar dit was niet nodig, zij hebben hun uiterste best gedaan en vonden het reuze spannend om mee te mogen rijden in de politiebus!

Om 12.00 uur ging iedereen moe maar voldaan naar de gemeentewerf voor een broodje. De ochtend werd afgesloten door de burgemeester. Hij sprak over een geslaagde ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is. Tot slot ontving iedere deelnemer een presentje: een afvalbuideltje voor kauwgom en sigarettenpeuken om op die manier ook de aandacht te vestigen op klein zwerfafval dat soms achteloos wordt achtergelaten.

De foto's van deze geslaagde dag zijn te vinden via thema's > wijk en buurtbeheer > foto's opschoondag.