Gemeente Breda

Gemeente en markt zetten volgende stap in ontwikkeling

Met het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente Breda, Grontmij Nederland B.V. en Maver Holding B.V. wordt één dezer dagen een volgende stap in de ontwikkeling van deze voor Breda en regio belangrijke evenementenlocatie gezet.

Haalbaarheidsonderzoeken die recent werden afgerond tonen aan dat het mogelijk is om het plan te realiseren en te exploiteren. Daarmee wordt ook voldaan aan het coalitieakkoord dat spreekt van een voor de gemeente budgettair neutrale ontwikkeling.

Na eerdere intentieovereenkomsten waarin partijen zich verplichtten tot het nader onderzoeken van de diverse mogelijkheden, betekent het sluiten van de samenwerkingsovereenkomst een verdergaand commitment van gemeente en partijen ten opzichte van elkaar en het gezamenlijk gewenste resultaat.

Partijen verplichten zich via de samenwerkingsovereenkomst tot het opstellen van voorlopig ontwerp, de bestemmingsplanprocedure en het definitief ontwerp. Daarna volgen de gebruikelijke procedures om te komen tot het afgeven van bouwvergunningen.

De MER-procedure maakt deel uit van de volgende etappe in het traject naar realisatie van de Bredase, regionale en bovenregionale evenementenlocatie.

Namens het college van burgemeester en wethouders is wethouder A.C.A.M. Adank gemandateerd om de samenwerkingsovereenkomst te sluiten. De ondertekening brengt niet alleen de evenementenlocatie formeel een stap verder. Dit feit symboliseert tevens het belang dat Breda hecht aan de ontwikkeling van de sector `hospitality' als een van de speerpunten in het economisch beleid.

Breda, 29 maart 2007