Gemeente Breda

Gemeente Breda maakt werkafspraken met wijk- en dorpsraden

Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen dinsdag, 27 maart, de afspraken met de dorps- en wijkraden bekrachtigd over de aandachts- en actiepunten voor 2007. Deze werkafspraken zijn eind vorig jaar gemaakt tijdens het reguliere najaarsoverleg tussen het gemeentebestuur en de dorps- en wijkraden.

Twee maal per jaar voert het gemeentebestuur overleg met elk van de 24 dorps- en wijkraden. In het najaarsoverleg spreken de raden met het gemeentebestuur af welke actiepunten op wijk- of dorpsniveau in de begroting van het komende jaar worden meegenomen.

Voor 2007 zijn nu 38 actiepunten geformuleerd. Deze punten lopen uiteen van het treffen van verkeersmaatregelen en het instellen van bepaalde wijkfaciliteiten tot afspraken over de inbreng in beleidsvorming. In het najaar van 2007 wordt met de raden gesproken over de doelen die zijn gesteld voor de wijk of het dorp in kwestie. Enkele voorbeelden van afspraken die gemaakt zijn voor 2007 zijn: het instellen van een werkgroep in Haagse Beemden voor onderzoek naar de parkeerproblematiek in de wijk en het treffen van verkeersmaatregelen bij de kruising Princeville/Procureursdreef ter bevordering van de verkeersveiligheid.

Breda, 29 maart 2007

Te downloaden:

* JAARAGENDA 2007 OVERLEG WIJKdef1.pdf