Gemeente Enschede

Brand verwoest gymnastieklokaal

De brandweer van Enschede is op 28 maart rond 03.00 uur gealarmeerd voor een automatisch brandalarm in een gymnastieklokaal aan de Cornelis Troostlaan in Enschede. Bij de meldkamer van de brandweer kwamen op dat moment ook meerdere meldingen van burgers binnen.

Daarom werd het sein middelbrand gegeven, waarop nog een tankautospuit gealarmeerd werd. De brandweer trof bij aankomst een uitslaande brand aan en er werd opgeschaald naar grote brand. Zowel het gymnastieklokaal als de kleedruimtes stonden in brand. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de achter de gymzaal gelegen woningen. Bewoners uit deze twee woningen zijn opgevangen door de buren. De twee woningen hebben lichte rookschade opgelopen.

De brandweer verrichte vanwege de hevige rookontwikkeling continu metingen. Hierbij zijn geen concentraties gemeten die gevaarlijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De brandweer was tot vroeg in de ochtend bezig met nablussingswerkzaamheden. Brandweer Enschede heeft 3 tankautospuiten en een hoogwerker ingezet om de brand te bestrijden.

De oorzaak van de brand is onbekend. De technische recherche van de Politie Twente start een onderzoek.

De gemeente Enschede laat weten dat vervangende gymnastieklokalen worden gezocht voor scholen uit de omgeving.

29 maart 2007