Senternovem


28-03-2007 | Nederland - Inzicht in uw klimaatinstallatie met de Installatie Performance Scan

De Installatie Performance Scan is een nieuw gestandaardiseerd instrument om inzicht te krijgen in de verbetermogelijkheden van de klimaatinstallatie in gebouwen. Aanpak van de installatie op basis van de scan kan leiden tot een reductie van het energiegebruik en tot een reductie van de kans op storingen en comfortklachten.

Met het instrument scant de installateur of adviseur de bestaande klimaatinstallatie, zowel verwarming als koeling, op energie-efficiëncy. Het instrument is uniek omdat het een integrale check van opwekker, regelingen, distributiesysteem en afgiftesysteem omvat. Het is een eenduidige methode ontwikkeld door SenterNovem in opdracht van VROM/DGW, en in samenspraak met marktpartijen.

Installateurs en installatieadviseurs kunnen de Installatie Performance Scan aanbieden. Zij zijn bekend met de afzonderlijke technieken; alleen de samenvoeging tot een geïntegreerde eenduidige scan is nieuw. Opleidingen, specifiek voor dit instrument, zijn momenteel in ontwikkeling.

Met de scan kunnen de installateur en installatieadviseur hun expertise gebruiken in een nieuwe geïntegreerde methode en zo de kwaliteit van hun dienstverlening verhogen en hun klantrelatie verbeteren.

Op de website van SenterNovem kan de Installatie Performance Scan gedownload worden.
www.senternovem.nl/kompas/utiliteitsbouw/Installatie_Performance_Scan/ Index.asp

Contact