Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Emmen, 29-03-2007

Aanrijding tussen fietser en bromfietser
EMMEN Een 13-jarige fietser uit Emmen heeft woensdagmorgen bij een aanrijding een lichte hersenschudding opgelopen. Hij liep met zijn fiets aan de hand over het voetpad aan de Emmalaan en wilde het fietspad oversteken. Vermoedelijk zag hij de 17-jarige bromfietser over het hoofd, met als gevolg een botsing. (BPS 07-125322)

(Snor)fietser gewond
PEIZE Een 18-jarige snorfietser uit Roden reed woensdagmiddag op de Onderweg. Uit tegengestelde richting fietsten twee jongens. Plotseling ging een 66-jarige fietser uit Roden de jongens inhalen. Een botsing met de snorfietser was het gevolg. De fietser heeft een aantal ribben gekneusd en gebroken. De snorfietser heeft een lichte hersenschudding en letsel aan haar voet overgehouden. (BPS 07-125543)

Botsing tussen fietsers
SMILDE Een 63-jarige man uit Smilde wilde woensdagmiddag een 73-jarige fietser uit Smilde inhalen op de Hoofdweg. Bij het inhalen raakte de 63-jarige man de 73-jarige, die naast iemand anders fietste. Beiden komen ten val en laatstgenoemde belandt uiteindelijk in een droge sloot. Het gevolg is dat zij met nekletsel naar het ziekenhuis wordt gebracht. (BPS 07-125601)

Politie vordert rijbewijs in
NIEUW WEERDNGE Agenten hebben woensdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige man uit Emmen. Hij reed over de N391 tussen Roswinkel en Nieuw Weerdinge met een snelheid van 136 km/uur. (BPS 07-125552)

Winkeldief aangehouden
HOOGEVEEN Een winkeleigenaar heeft woensdagmiddag een 34-jarige winkeldief uit Aalden overgedragen aan de politie. De man zou drie broeken hebben gestolen bij een winkel aan de Kaap. De verdachte is verhoord en heeft een dagvaarding meekregen. (BPS 07-125516)

Politie controleert op technische staat van aanhangwagens

ASSEN De politie heeft woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden aan de Dr. A.F. Philipsweg. Diverse aanhangwagen zijn onderworpen aan een technische controle. Agenten hebben onder meer bekeuringen uitgedeeld voor het gevaarlijk beladen van de aanhangwagen -de kans dat er iets zou afvallen was groot- (3x), een slechte losbreekreminrichting (3x), de hulpkoppeling niet juist bevestigd (4x), het niet kunnen tonen van het rijbewijs (3x), het rijden zonder rijbewijs E (2x), het niet zichtbaar hebben van de kentekenplaat (1x), geen kenteken van boven de 750 kg. afgegeven voor de aanhangwagen (1x). (BPS 07-125584)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen me Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.