Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 29-03-2007

Oproep getuigen: vrouw breekt arm door beroving

AMERSFOORT Op dinsdag 20 maart werd omstreeks 18.00 uur een 65-jarige vrouw uit Hoogland op hardhandige wijze het slachtoffer van beroving op de Hooglandseweg-Noord.

De vrouw fietste in de richting van de Ringweg Kruiskamp toen een onbekende jongeman op een scooter naast haar kwam rijden. Hij rukte een tas van haar arm en daardoor kwam de vrouw hard ten val. Zij liep hierdoor botbreuken op aan haar arm en deed na behandeling in het ziekenhuis aangifte van de beroving. De politie roept getuigen op om contact op te nemen met het straatroofteam van politie via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Hennep aangetroffen

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd hennep aangetroffen in een woning aan de Puntenburgerlaan. Na binnengekomen informatie ging de politie poolshoogte nemen bij de woning. In de woning werden 486 planten aangetroffen. Bij het pand werden drie verdachten aangehouden in de leeftijd van 20 tot 37 uit Amersfoort. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Overval op winkel

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een overval gepleegd op een winkel. Omstreeks 17.00 uur kwam een onbekende man de winkel aan de Kleine Haag binnen en bedreigde de medewerker met een wapen en vroeg om geld. De overvaller kreeg dit niet en verdween weer in een gereedstaande auto. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.