Speurders.nl blijft gratis

29.03.2007 / 11:37 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Speurders.nl

Speurders.nl

PERSBERICHT

Amsterdam, 29 maart 2007

Speurders.nl speelt in op de wensen en behoeften van haar gebruikers

Het plaatsen van advertenties op Speurders.nl in de huidige rubrieken is vanaf april gratis. Hiermee is Speurders.nl de grootste goedkoopste advertentiesite van Nederland. Speurders.nl is het eerste kwartaal van dit jaar gestart met een actieperiode waarin men gratis advertenties kon plaatsen op Speurders.nl. Gedurende dit kwartaal is onderzocht of het rendabel is om gratis te blijven. We hebben geconstateerd dat we meer kunnen verdienen als we gratis blijven. Het aantal advertenties en bezoeken op Speurders.nl is in de maand januari 2007 ten opzichte van december 2006, gestegen met maar liefst 50%. Onze gebruikers hebben liever zelf de keus of zij betalen of niet. We hebben gezien dat zij bereid zijn om op vrijwillige basis te betalen voor promoties zodat de verkoopkans toeneemt, aldus Leon Kramer, Business Unit Manager van Speurders.nl.

Wensen en behoeften gebruikers
Gebruikers geven daarnaast aan dat zij zelf willen bepalen hoe zij willen zoeken. Kramer: Eén van de ontwikkelingen is dat steeds meer bedrijven de vraag- en aanbodsites hebben gevonden om hun producten aan te bieden. Dit betekent meer aanbod voor de gebruikers. Gebruikers willen zelf onderscheid kunnen maken tussen een nieuw of gebruikt product en of zij bij een zakelijk of particulieraanbieder willen kopen. Speurders.nl geeft hier gehoor aan door dit onderscheid te maken. Het is al enige tijd mogelijk om onderscheid te maken tussen gebruikte en nieuwe producten. Begin april kan men ook aangeven of men op zakelijk aanbod of particulier aanbod wil zoeken. Op deze manier bepaalt de gebruiker zelf op welke manier hij wil zoeken.

Over Speurders.nl
Speurders.nl is in augustus 2004 gestart en richt zich op de online koop en verkoop van goederen door particulieren. In december 2005 riep online onderzoeksbureau Multiscope Speurders.nl uit tot de beste Nederlandse site-introductie ooit. Speurders.nl staat momenteel consequent in de Multiscope top 10 van best bezochte sites. In mei 2006 won Speurders.nl de belangrijkste marketingprijs van Nederland: de gouden Effie. Gemiddeld worden er zo'n 1,5 miljoen advertenties per maand ingebracht. Dit komt neer op ca. 50.000 advertenties per dag. Speurders.nl streeft ernaar toonaangevend in de branche te zijn op het gebied van veiligheid en gebruikersgemak. Speurders.nl is een onderdeel van Telegraaf Media Groep.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Speurders.nl: Marijke Wit Content & PR manager
Tel: 020 585 2963
marijke@speurders.nl
www.speurders.nl