Gemeente Hardenberg

Geslaagde informatiebijeenkomst brandweer

Bij Brandweer Hardenberg staan de maanden maart en april in het teken van de wervingscampagne Samen sterk in afwisselend werk. De campagne richt zich op het werven van vrouwen en mannen voor de functie van brandweervrijwilliger. Voor alle posten in de gemeente zijn nieuwe brandweervrijwilligers nodig. Afgelopen maandag vond in Hardenberg de eerste informatiebijeenkomst plaats voor belangstellenden.

De informatieavond was gericht op een eerste kennismaking met aspecten die voor een brandweervrijwilliger belangrijk zijn. Brandweercommandant Martin Cuperus leidde de avond in met een toespraak over Brandweer Hardenberg en het nut en de noodzaak van brandweervrijwilligers. Vervolgens konden de potentiële kandidaten verschillende stands bezoeken. Bij de stands werd door enthousiaste ervaren brandweervrijwilligers informatie gegeven over ondermeer het opleiden en oefenen van brandweervrijwilligers en het uitrukken bij incidenten. Voor het bezichtigen van de voertuigen en de demonstratie, verzorgd door brandweergroep De Krim, was eveneens veel belangstelling. Het aantrekken van een brandweerpak en het lopen met ademlucht deed bij velen de adrenaline sneller stromen.

Aan het eind van de avond zijn de potentiële kandidaten geïnformeerd over de sollicitatieprocedure en het vervolg. Na afloop van de informatieavond was nog gelegenheid om, onder het genot van een hapje en een drankje, vragen te stellen. Brandweercommandant Martin Cuperus reageerde verheugd: Sommigen zijn nu al besmet geraakt door het brandweervirus. Zij waren zo enthousiast dat ze ter plekke het sollicitatieformulier invulden. Ook de leden van werkgroep Diversiteit, die zich de afgelopen maanden bezig hielden met de wervingscampagne, waren tevreden over het resultaat van de informatieavond. Voorzitter Henry Schutte gaf aan: Als de informatieavond op woensdag 4 april in Dedemsvaart net zo succesvol verloopt, heeft naar mijn idee de wervingscampagne haar eerste vruchten afgeworpen.

Belangstellenden zijn, naast de informatieavond op 4 april in Dedemsvaart, ook van harte welkom tijdens de open dag op zaterdag 14 april bij brandweerpost Balkbrug. Op de vacatures voor brandweervrijwilliger kan tot 16 april a.s. worden gereageerd door het invullen van een sollicitatieformulier. Informatie hierover en over de informatieavond en/of de open dag kunt u vinden op onze website: www.brandweer-hardenberg.nl of via telefoon: 0523-263627

Lees voor Lees voor