Gemeente Hengelo

Kinderen uit Wit-Rusland bezoeken stadhuis

Op woensdag 28 maart 2007 bezochten 19 kinderen uit Wit-Rusland het stadhuis. Burgemeester Kerckhaert heette de kinderen van harte welkom in Hengelo. In de raadzaal stelden de kinderen zich voor, waarna ze een rondleiding kregen door het stadhuis en de toren beklommen. Ook zongen de kinderen een aantal Wit-Russische liedjes in de stadhuishal.

Ramp in Tsjernobyl

De kinderen zijn uitgenodigd door de stichting Hulp aan Tsjernobyl kinderen Hengelo. Door de ramp met de kerncentrale in Tsjernobyl in 1986, raakten grote gebieden radio actief besmet. Daardoor kampen nog veel kinderen met gezondheidsproblemen. Deze klachten komen niet alleen door de straling, maar ook door het eenzijdige vitaminearme voedsel dat ze krijgen.
Door 7 weken in Hengelo te verblijven kunnen de kinderen hun problemen even vergeten. Ook kan hun bloed zich in deze tijd verversen en kunnen ze door het vitaminerijke voedsel en de gezonde lucht weer aansterken.

Programma

De kinderen zijn op 27 maart 2007 aangekomen in Hengelo. Ze worden begeleid door hun juf en een tolk en verblijven gedurende de zeven weken in een gastgezin. Elke ochtend gaan de kinderen naar school, daar krijgen ze les van hun eigen juf. Voor de middagen heeft de stichting allerlei leuke activiteiten georganiseerd: een dagje naar het dolfinarium in Harderwijk, naar de sportschool, koninginnendag vieren met de kinderen van de Wingerd en zwemmen in het twentebad.

Burgemeester Kerckhaert krijgt een zelfgemaakte pop

De kinderen zingen Wit-Russische liedjes