Gemeente Echt-Susteren


Weekendafsluitingen toe- en afritten A2 ter hoogte van Ei van St. Joost

Rijkswaterstaat werkt in het kader van Groot Onderhoud in maart en april aan de A2 ter hoogte van knooppunt Ei van Sint Joost. Als gevolg van deze werkzaamheden is de rotonde Ei van Sint Joost in het weekend van vrijdag 23 maart tot en met maandag 26 maart en in het weekend van vrijdag 30 maart tot en met maandag 2 april afgesloten voor al het verkeer.

Gedurende de werkzaamheden zijn alle toe- en afritten A2 te St.Joost (voor het verkeer uit de richtingen Eindhoven of Maastricht) en de N271 - Ei van St.Joost (voor het verkeer uit de richting Maasbracht, Roermond en Echt) afgesloten.

Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid en dient rekening te houden met een langere

reistijd. Het doorgaande verkeer op de A2 ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Weekenden waarin gewerkt wordt:


- vrijdag 23 maart 20.00 uur tot en met maandag 26 maart 06.00 uur


- vrijdag 30 maart 20.00 uur tot en met maandag 2 april 06.00 uur

Groot Onderhoud aan de Weg 2006 en 2007

In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker te maken krijgen met wegwerkzaamheden op rijkswegen. Het gaat om zo'n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in

de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.

Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.vanAnaarBeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002 (gratis).