Gemeente Oisterwijk

verkeersmaatregelen in Vennelaan en Kivitslaan
21-03-2007
Extra verkeersmaatregelen in Vennelaan en Kivitslaan

Eenrichtingsverkeer Vennelaan blijft gehandhaafd

Het college van Oisterwijk heeft vandaag besloten om het éénrichtingsverkeer in de Vennelaan in Oisterwijk te handhaven. Wel wordt er in overleg met de belanghebbenden onderzocht welke verkeersmaatregelen genomen kunnen worden om de leefbaarheid en veiligheid in de Vennelaan en de Kivitslaan te vergroten.

In eerdere bijeenkomsten heeft de gemeente getracht met alle belanghebbenden tot overeenstemming te komen. In de bespreking met de klankbordgroep zijn voor- en tegenstanders van tweerichtingsverkeer uiteindelijk gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat wijziging van het eenrichtingsverkeer te rigoreus zou zijn. Zowel qua financiën als voor bepaalde omwonenden zou dit teveel nadelen met zich meebrengen.

Wel gaven de klankbordleden aan dat aanvullende verkeersmaatregelen gewenst zijn om de veiligheid en leefbaarheid te vergroten. Daarbij wordt gedacht aan drempels, plateaus, uniforme verharding, bebording, fiets- en voetgangersstroken e.d. Ook op het gebied van handhaving zijn aanvullende maatregelen nodig.

Bewonerswerkgroepen

De gemeente zal dit jaar gebruiken om samen met bewonerswerkgroepen van de betreffende straten een programma van eisen op te stellen voor verbetering van de leefbaarheid en veiligheid. Bij de behandeling van de perspectiefnota zal worden bekeken hoeveel financiële middelen hiervoor kunnen worden vrijgemaakt en welke maatregelen in 2008 kunnen worden uitgevoerd.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyDisclaimer Colofon