Politie Groningen

Donderdag 29 maart 2007

Provincie Groningen, 29-03-2007

Groningen: politie zoekt getuigen van aanrijding

De politie zoekt getuigen van een aanrijding tussen een fietsster en een auto op de rotonde van het Hoendiep met de Johan van Zwedenlaan. De aanrijding vond woensdag 21 maart 2007 omstreeks 8.45 uur plaats. De 19-jarige fietsster uit Groningen werd aangereden door een rode auto, die uit de richting van De Held kwam. Zij liep door de aanrijding een scheurtje in haar nekwervel op dat niet direct gemerkt werd. De politie zoekt hiervan getuigen. Mensen die iets kunnen zeggen over de aanrijding worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: snorfietser ernstig gewond

Een 30-jarige snorfietser uit Groningen is woensdagavond op de Aweg ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. Hij kwam uit de richting van de Westersingel en reed over het fietspad. Een eveneens 30-jarige Stadjer fietste op het fietspad en kwam uit de richting van de Herman Colleniusstraat. Hij wilde op de kruising rechtsaf slaan. De snorfietser had hem voorrang moeten geven. Dat deed hij niet, waardoor een botsing het gevolg was. De snorfietser kwam door de val met zijn hoofd op het wegdek en werd met ernstige verwondingen aan zijn hoofd naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: automobilist kijkt te diep in glaasje

Een 59-jarige automobilist uit Groningen is woensdagnacht op de Bornholmstraat aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen hem tijdens surveillance al slingerend rijden. Hij werd staandegehouden en een blaastest wees uit dat hij onder invloed reed. Op het bureau bleek dat hij ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man zonder rijbewijs betrapt

Een 24-jarige automobilist uit Groningen is woensdagmiddag op het Hoendiep betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. Agenten zagen hem rijden en wisten dat hij geen rijbewijs bezit. Hij werd langs de kant van de weg gezet. Ook had hij geen geldig legitimatiebewijs bij zich. Hij werd aangehouden en de auto waarin hij reed werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. Voor het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs kreeg hij een bekeuring.

Groningen/Haren: verkeerscontroles

De politie heeft woensdag op meerdere locaties in de stad en Haren het verkeerscontroles gehouden. In de stad werd gecontroleerd in de Nieuwe Ebbingestraat, de Antonius Deusinglaan en de Bedumerweg. Hier kregen in totaal 26 personen een bon. Veertien reden door het rode verkeerslicht, vier automobilisten droegen geen gordel en drie personen belden niet handsfree. De overige bekeuringen werden uitgedeeld voor: verlopen apk, fout parkeren, het niet tonen van een rijbewijs, rijden over het verdrijvingsvlak en het niet tonen van het kentekenbewijs. Op de Meerweg in Haren werd 's middags gecontroleerd. Er werden 107 auto's, twee scooters en één aanhanger gecontroleerd. Drie personen kregen een bekeuring, omdat ze geen gordel droegen. Vijf personen konden hun rijbewijs niet tonen en twee konden geen kentekenbewijs tonen.

Leek: vrouw in brand gestoken

De politie heeft woensdagnacht een 42-jarige man uit Leek aangehouden. De man had in zijn woning in Leek, zijn 49-jarige vriendin overgoten met een brandbare vloeistof en in brand gestoken. De vrouw is met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Hoogezand: zakkenroller aangehouden

Een 42-jarige man uit Hoogezand is woensdag bij zijn woning aangehouden. De man had eerder bij een supermarkt aan de Pleiaden een vrouw beroofd van haar portemonnee. Aan de hand van camerabeelden kon de politie achterhalen, wie de verdachte was. De man is in zijn woning aangehouden. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Muntendam: hennepkwekerij opgerold

In een schuur aan de Tussenklappen WZ in Muntendam is woensdag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof 275 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De 38-jarige bewoner zal nog worden verhoord.

Delfzijl: bestelauto overbeladen

De politie heeft woensdag een 44-jarige chauffeur uit Gemert staande gehouden aan het Burgemeester Buiskoolplein in Delfzijl. De bestelauto waarin de man reed, bleek bij controle ruim 30% (1080 kg) te zwaar beladen. De politie maakt proces-verbaal op.

Wedde: brommobiel op autoweg

De politie heeft woensdagavond een bestuurder van een brommobiel aangehouden. Er was een melding binnengekomen dat een brommobiel slingerend over de autoweg van Blijham naar Wedde reed. De politie kon de 54-jarige man uit Vriescheloo aan de Kielhuppen in Wedde aanhouden. Het lukte de man niet een blaasproef te voltooien. Er is een urineproef afgenomen om vast te kunnen stellen of de man onder invloed was.

Grijpskerk: rijbewijs ingevorderd

Een 21-jarige automobilist uit Zuidhorn moest woensdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man reed over de N355 vanaf Grijpskerk naar Buitenpost. Hij werd geklokt op een snelheid van 136 km/uur, terwijl 80 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Hierop heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd. Het is de tweede keer dat deze beginnend bestuurder zijn rijbewijs moet inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Ulgersmaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 489, aantal overtredingen: 59, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 750, aantal overtredingen: 74, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.