Gemeente Vlaardingen


Nieuwe aanlegsteiger voor historische schepen en passanten

29 maart 2007

In de week van 2 april start de gemeente met de bouw van aanlegsteigers in de Oude Haven en de Buitenhaven. Het werk gaat ongeveer vier weken duren. Hierna heeft Vlaardingen een prachtige plek voor historische schepen en de pleziervaart om af te meren.

Er komt een steiger aan de Westhavenkade, tussen de Brede Havenstraat en de Vetteoordskade. Het eerste deel van deze steiger is bestemd voor historische schepen, het andere deel voor passanten. De steigers krijgen water en stroom. In de Buitenhaven wordt aan de Oosthavenkade een wachtsteiger aangelegd. Beide steigers worden afgesloten met hekken op de steigers zelf.

Na vaststelling van het ligplaatsenbeleid en de herinrichting van de Westhavenkade is nu de inrichting van het water zelf aan de beurt. Het ligplaatsenbeleid is gericht op een levendiger haven en een betere verbinding tussen water en stad. Een steiger waarbij de schepen verder van de kade liggen, geeft een aantrekkelijker zicht op de schepen vanaf de kade. De steiger, de voorzieningen en de vergrote veiligheid maken de haven aantrekkelijker voor de gebruiker.

De aanleg van de steiger in de Oude Haven wordt gefinancierd vanuit het Europese subsidieproject B-Sure. Met dit geld kunnen relatief kleine projecten in de openbare ruimte worden gefinancierd die de relatie tussen de stad en het water benadrukken.