Gemeente Vlist


---

Veldwerkles

Wethouder Crouwers en leerlingen ontdekken hun Waard

Donderdag 29 maart gaat wethouder Bart Crouwers kijken bij een veldwerkles van groep 7 van de Oranje Nassauschool uit Stolwijk.

De les hoort bij het project Ontdek je Waard. Dit is een project over het landschap in de Krimpenerwaard, Alblasserwaard en Vijfherenlanden. In het project maken de leerlingen kennis met de waarden die het landschap heeft als het gaat om natuur, wonen, recreatie, vervoer, industrie etc. Hierdoor kunnen ze een mening vormen over de toekomst van het gebied.

Ontdek je Waard is onderdeel van het programma NME-Schoolbreed dat de Milieudienst Midden-Holland verzorgt voor alle basisscholen in de regio. Ontdek je Waard is ontwikkeld door Stichting Veldstudie. Een medewerker van de Stichting zal de veldwerkles begeleiden. Het project bestaat uit drie lessen en is bedoeld voor de leerlingen van groep 7 en 8. Zij beginnen met een les op school over het ontstaan van de Krimpenerwaard. Bij de tweede les, de veldles, gaan ze naar buiten om daar onderzoekjes te doen. Zo onderzoeken ze de bodem en wat daarin leeft, ze bekijken waterdiertjes en bestuderen planten in en bij knotwilgen. De laatste opdracht is om een landschapsbeschrijving te maken: wat zie je, hoor je, ruik je? Deze landschapsbeschrijving vormt een opstap naar de laatste les waarin de leerlingen een toekomstvisie gaan maken voor hun eigen woonomgeving.


---

| |