Gemeente Dongen


Wethouders asfalteren Beljaartlaan

Donderdag 29 maart aanstaande brengen projectwethouder Joop Velthoven en verkeerswethouder Ad Stoop de eerste laag asfalt aan op de nieuwe Beljaartlaan. De Beljaartlaan speelt straks een belangrijke rol in het ontsluiten van het verkeer van en naar nieuwbouwwijk De Beljaart in Dongen.

Donderdag wordt de eerste laag asfalt aangebracht op het eerste stuk van de Beljaartlaan ter hoogte van Fase 1. Er wordt 750 ton asfalt gedraaid over een lengte van 275 meter. Met het asfalteren van dit eerste deel wordt Fase 1 goed toegankelijk voor de nuts- en bouwbedrijven.

Nieuwe randweg
In totaal wordt de Beljaartlaan ongeveer 700 meter lang, voorzien van drie rotondes en twee kruispunten. De Beljaartlaan komt te liggen aan de buitenzijde van de wijk en sluit aan op de Bolkensteeg en de Noorderlaan. De ingangen van De Beljaart liggen aan deze nieuwe randweg. Het is straks dus niet mogelijk om vanaf de Bolkensteeg met de auto De Beljaart in te rijden. Wel zijn er ingangen voor fietsers en voetgangers vanaf de Bolkensteeg.

Ambitieus nieuwbouwplan
De Beljaart is de naam van een ambitieus plan om binnen enkele jaren ongeveer 800 woningen te realiseren aan de noordkant van Dongen. Dichtbij het centrum en toch middenin de natuur met volop speel- en ontspanningsmogelijkheden. Het gebied is ongeveer 30 hectare groot. De bouw van Fase 1 staat op het punt van beginnen. Er komen ongeveer 162 woningen in Fase 1. DWV Woningcorporatie is inmiddels gestart met de verkoop. De woningen van Moeskops Bouwbedrijf/Heja Projectontwikkeling B.V. gaan in april in de verkoop.

Laatst gewijzigd: 27-3-2007