Gemeente Hardenberg

Informatiemarkt Masterplan Centrum Hardenberg

Maandag 26 maart 2007

Op donderdag 29 maart tussen 16.00 en 20.00 uur vindt in het Hardenbergse theater de Voorveghter een informatiemarkt plaats over het Masterplan Centrum Hardenberg. omenteel wordt volop gebouwd in het centrum, maar ook een groot aantal plannen is in voorbereiding. Tijdens de informatiemarkt wordt een overzicht gegeven van al deze projecten. De informatiemarkt is gratis toegankelijk voor belangstellenden.

Het Masterplan Centrum Hardenberg omvat zon 30 deelprojecten. Een groot aantal daarvan is op dit moment in uitvoering of in voorbereiding. Zo worden momenteel in het kader van centrumplan De Markt drie blokken woningen en winkels gebouwd, rond een nieuw te realiseren marktplein. De naastgelegen parkeervoorziening op de Gedempte Haven is bijna klaar en het Lokaal Opleidingen Centrum gaat dit jaar open. Daarnaast zijn er zijn plannen voor een nieuw gemeentehuis en de herinrichting van de omgeving van het nieuwe gemeentehuis. Maar ook de uiteinden van de winkelstraten worden versterkt met bouwprojecten, in de wijk Marsch-Kruserbrink zijn nieuwe woningen gepland en er verrijzen appartementen aan de Vecht. Deze en andere projecten worden gepresenteerd tijdens de informatiemarkt over het Masterplan Centrum Hardenberg op donderdag 29 maart 2007 tussen 16.00 en 20.00 uur in theater de Voorveghter in Hardenberg.

Naast informatie over en impressies van de diverse projecten en de woningbouw in het centrum, is tijdens de informatiemarkt de maquette van het centrum in 2008 te bewonderen. In de theaterzaal draait doorlopend een film waarop Hardenberg in 2008 te zien is. Bij de samenwerkende makelaars van het project Nobilis is volop informatie beschikbaar over de verkoop van de woningen in het centrum. Bovendien is hier een ballonvaart te winnen. Daarnaast is er volop de gelegenheid om vragen te stellen.

De Informatiemarkt is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden. Coördinerend wethouder van het Masterplan Centrum Hardenberg Douwe Prinsse opent de informatiemarkt om 16.00 uur. De gemeente Hardenberg organiseert de informatiemarkt in samenwerking met Multi Vastgoed.
* Masterplan Centrum Hardenberg

Lees voor Lees voor