Gemeente Woerden

Verkeersmaatregelen Vogelbuurt

Werkzaamheden in het centrum heeft de hoeveelheid auto's in de Vogelbuurt meer dan verdubbeld. Op korte termijn zijn maatregelen nodig. Eénrichtingsverkeer is het voorstel. Donderdag 29 maart is hierover een inspraakavond op het stadhuis.
Het plan
De Kievitstraat - Ridderstraat wordt éénrichtingsverkeer in westelijke richting.
Op de Zandwijksingel (tussen Rembrandtlaan en Nieuwendijk) en Van Kempensingel wordt eenrichtingsverkeer in oostelijke richting ingesteld.

Bovendien geldt straks voor de hele Ridderstraat een parkeerverbod (met uitzondering van het noordelijk gedeelte tussen de Nieuwendijk en 25 meter ten oosten van de Rubenstraat).

Op langere termijn wordt de hele Kievitstraat - Ridderstraat en Zandwijksingel - van Kempensingel (en eventueel stukje van Helvoortlaan) gereconstrueerd. Een ingrijpende reconstructie is op korte termijn niet te realiseren vanwege kosten en doordat het riool in de Kievitstraat - Ridderstraat moet worden vervangen.

Plannen bekijken?
De verkeersmaatregelen kunt u inzien van 16 maart tot en met 12 april 2007 in de koepel van het stadhuis.

Tijdens deze periode kunt u schriftelijk reageren. Stuur uw brief aan het college van burgemeester en wethouders, Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling t.a.v. Shivam Miserus, Postbus 45, 3440 AA te Woerden.

Inspraakavond
U bent van harte welkom op de inspraakavond over de verkeersmaatregelen, op donderdag 29 maart. De avond start om 20.00 uur in 't Schildershonk aan de A. van Dijckstraat 2 in Woerden. Tijdens de avond wordt het plan besproken en kunt u vragen stellen of uw mening geven.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact opnemen met Shivam Miserus, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 0348 - 428 443 of via e-mail: miserus.s@woerden.nl