Gemeente Soest

Soest doet het apart

Datum: 16/03/2007

Soest doet het apart!

Thuis composteren en gratis compost ophalen

Op donderdagavond 29 maart vindt de tweede cursus 'Thuis composteren' plaats in het milieucentrum de Kwekerij aan de Molenstraat 157 in Soest.

De avond duurt van 19.30 tot 22.00 uur en kost 5 (cursusmateriaal inbegrepen). De eerste cursus is zeer positief ontvangen door de deelnemers. Voor de tweede cursus kunt u zich nog opgeven, want er zijn nog plaatsen vrij.

De cursus besteedt aandacht aan het belang van compost voor uw tuin en vooral ook hoe u van thuis composteren eenvoudig een succes kunt maken.

Gratis compost ophalen

Behalve deelnemen aan de cursus kunt u, als inwoner van Soest, ook ALLEEN op zaterdag 31 maart 2007, tussen 14.00 en 16.00 uur, gratis LOSSE compost afhalen. Dit kunt u doen op het terrein naast het milieucentrum de Kwekerij aan de Molenstraat 157.

Voor of na 31 maart langskomen voor gratis compost is niet mogelijk!

Deze actie is nadrukkelijk niet bedoeld voor professionele grootgebruikers en bijvoorbeeld hoveniersbedrijven, maar echt alleen voor inwoners van Soest met een tuin bij het huis. Ter plaatse is er voor een aantal scheppen en batsen gezorgd. Zelf moet u iets meenemen om de losse compost in te doen en mee af te voeren. (vuilniszak, mand, bak etc.)

Deze twee activiteiten maken deel uit van de Soester afvalcampagne "Soest doet het apart". Met deze campagne vraagt de gemeente opnieuw aandacht voor het goed scheiden van ons huishoudelijke afval.

GFT-afval apart houden van uw andere afval heeft bijvoorbeeld echt zin. Het komt niet op een grote hoop terecht, maar er wordt compost van gemaakt in grote composteerinstallaties. U kunt deelnemen aan een excursie naar een GFT-composteerinstallatie in Lelystad. De datum van deze excursie is nu nog niet bekend.

Het grootste deel van ons Soester GFT-afval gaat weliswaar naar Wijster, maar ook naar Lelystad gaat een deel, wat bovendien een stuk dichterbij is. U kunt zich alvast aanmelden als geïnteresseerde voor de excursie.

Voor meer informatie over de genoemde activiteiten en vooraanmelden voor de excursie kunt u contact opnemen met Johan Simon, gemeente Soest (035 6093202 / milieucentrum@soest.nl)

© 2004-2007 Gemeente Soest - Disclaimer