Gemeente Harlingen

Mantelzorgers welkom bij rondetafelgesprek
15-3-2007
Op donderdag 29 maart van 14.00 tot 15.30 vindt er in het Vierkant een rondetafelgesprek plaats over het thema:" Wat is voor u als mantelzorger ondersteuning op maat?" De werkgroep mantelzorgers Harlingen nodigt mantelzorgers uit om hieraan deel te nemen. Ook mensen, die als ex-mantelzorger nog graag mee willen praten zijn van harte welkom. De gespreksleiding is in deskundige handen.

Elke mantelzorgsituatie is anders. Vaak onverwacht en dus onvoorbereid rol je er in en doe je alles naar beste kunnen; alleen of gesteund door je naaste omgeving. De aandacht gaat vanzelfsprekend allereerst uit naar degene die de extra zorg nodig heeft.
De juiste steun op de juiste momenten ook voor jezelf is echter in beider belang. Want hoe beter de steun, des te langer houd je het vol.

Wat kunt u verwachten van het rondetafelgesprek? Een gesprek met anderen, die net als u zorgen voor iemand die getroffen is door ziekte of handicap(s). Een uitwisseling over de steun, die u nu en later nodig heeft.
Onder steun valt bijvoorbeeld: het bieden van de juiste kennis over de ziekte of handicap(s) op de juiste momenten. Hoe om te gaan met uw situatie. Kennis over doorverwijsmogelijkheden, hulpmiddelen en hoe deze te verkrijgen zijn. Aandacht en waardering voor uw kennis en ervaring als mantelzorger, goede communicatie met anderen, met wie u in uw situatie te maken hebt : van eigen familie tot huisarts, specialist, thuiszorg, vrijwilliger enz.

Meepraten?
Graag horen we van u van te voren met een telefoontje of per email of u aan dit "rondetafelgesprek met mantelzorgers" wilt deelnemen. Indien nodig wordt vervangende zorg geregeld. Voor opgave van deelname op 29 maart kunt u bellen met: mevrouw S. van Slooten tel. 415149 of Johanna Schaap, tel. 239582.