AutoRai

Meer dan honderd primeurs op AutoRAI 2007

(2/27/2007)
AutoRAI 2007 doet zijn spreuk 'It's Showtime' alle eer aan: het Nederlandse publiek kan in de periode van donderdag 29 maart tot en met maandag 9 april 2007 kennismaken met meer dan honderd primeurs. Hiermee is een van de doelstellingen die werden geuit bij de verplaatsing van Nederlands grootste autofeest naar de periode eind maart volledig geslaagd: door deze andere periode in het jaar is het mogelijk geworden de talrijke nieuwtjes van de Salon van Genève ook in Amsterdam te laten zien.

Tijdens AutoRAI 2007 kunnen de naar verwachting 500.000 bezoekers twaalf dagen lang genieten van autonieuws, primeurs, concept cars, bijzondere paviljoens en indrukwekkende side-events. De Nederlandse autobranche spant zich in om op alle gebieden interessante noviteiten en speciale gebeurtenissen te laten zien. Zo kunnen bezoekers voor het eerst in de praktijk kennismaken met het rijden op diverse nieuwe, duurzame brandstoffen.

AutoRAI 2007 gaat om de beleving van mobiliteit in al zijn verschijningsvormen. Er is dus volop aandacht voor exotische, hybride, klassieke en zuinige autoâs, die zijn ondergebracht in verschillende paviljoens zowel binnen als buiten het RAI-complex.

Nieuws in alle soorten en maten
De vele primeurs die op AutoRAI 2007 aan de Nederlandse bezoekers worden gepresenteerd zijn er van klein tot groot, van eenvoudig tot chique en van stijlvol tot sportief. De meest opvallende staan hieronder vermeld.

Hyundai introduceert zijn nieuwe model in het C-segment, waarmee de Zuid-Koreanen een nieuwe richting inslaan. De naam van deze auto wordt begin maart bekendgemaakt.

BMW toont naast de vernieuwde 1 Serie, X5 en M6 Cabrio de Hydrogen 7, een van de eerste auto's die op waterstof loopt.

MINI komt voor het eerst met een Cooper Diesel.

Ook Volvo heeft een auto op alternatieve brandstof, de C30 FlexiFuel, die rijdt op een mengsel van benzine en bio-ethanol.

Mazda presenteert de nieuwe Mazda2, de eerste van een geheel nieuwe generatie modellen.

De concept car Ionis van Suzuki is een futuristische mini-MPV voorzien van brandstofceltechnologie.

De in januari in Detroit geïntroduceerde Cadillac CTS is ook aanwezig op AutoRAI 2007. Veel aandacht zal uitgaan naar de concept car van Jaguar, de C-XF, die een geheel nieuw tijdperk voor Jaguar inluidt.

Honda toont de vernieuwde CR-V in een Crossover uitvoering.

Peugeot betreedt voor het eerst het segment van de SUV's met de 4007, die samen met Mitsubishi wordt ontwikkeld. Ook de 207 CC en 207 RC beleven hun debuut in Amsterdam. Opel toont voor het eerst de opvolger van de GT, alsmede de Corsa OPC.

Saab is aanwezig met de BioPower 100 Concept, de eerste motor die is geoptimaliseerd voor de toepassing van pure bio-ethanol brandstof.

Ford presenteert voor het eerst de complete serie van de nieuwe Mondeo, alsmede de nieuwe Focus Coupé-Cabriolet en de Focus Flexifuel, die rijdt op een mengsel van benzine en bio-ethanol.

Een andere wereldprimeur van de Salon van Genève is de Citroën C-Crosser, de eerste SUV van het Franse merk. Ook de C4 Picasso in vijfpersoons uitvoering debuteert.

Toyota presenteert de concept car Fine-T, een zero emission auto die wordt aangedreven door een elektromotor in elk wiel in combinatie met een brandstofcel.

Daihatsu is op AutoRAI onder meer aanwezig met de nieuwe Cuore, die pas in de tweede helft van 2007 op de markt komt.

Van Kia komt de nieuwe cee'd Sporty Wagon, de eerste stationwagon van het merk.

Fiat lanceert de Bravo voor het Nederlandse publiek, samen met de Doblo Malibu. DaimlerChrysler toont veel Nederlandse primeurs: de nieuwe Mercedes-Benz C-klasse in vier versies, de smart fortwo en fortwo cabrio, de Dodge Avenger en Nitro, de Jeep Patriot en de Chrysler Sebring.

Nissan laat het publiek voor het eerst kennismaken met de Qashqai, een echte crossover.

Honderddertig exposanten
AutoRAI 2007 wordt georganiseerd door Amsterdam RAI, onder auspiciën van RAI Vereniging. In alle hallen van Amsterdam RAI wordt op meer dan 87.000 m' alles wat met autoâs te maken heeft, getoond. Er zijn meer dan 130 exposanten waaronder 80 automerken aanwezig.

AutoRAI Parade op zaterdag 3 maart
Zaterdag 3 maart wordt de tweede AutoRAI Parade verreden: ongeveer vijftig primeurs en noviteiten van de AutoRAI rijden in een parade van Rotterdam, via Den Haag naar Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.autorai.nl .

Auto in de toekomst
In het paviljoen 'Auto in de Toekomst' draait het tijdens AutoRAI 2007 om de toekomst van mobiliteit. Centraal in dit paviljoen staat de C,mm,n (spreek uit Common), een toekomstauto die is ontworpen en gebouwd door twaalf studenten van de technische universiteiten van Twente, Delft en Eindhoven.

ECO Village
Onder de naam ECO Village tonen autofabrikanten, energieleveranciers en andere exposanten hun visie op ecologisch en economisch verantwoord rijden. Autofabrikanten investeren volop in de ontwikkeling van nieuwe, milieuvriendelijke technologie, wat varieert van technieken om bestaande motoren schoner te maken, tot waterstof- en hybrideaandrijving en alternatieve brandstoffen.

Autovisie SuperCar Paddock
Autovisie heeft voor het SuperCar Paddock enkele bijzondere auto's vastgelegd, zoals de Maybach Excelero en de Ferrari FXX â deze wordt speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland gebracht.

GTOpen
Het GTO-paviljoen laat ook een indrukwekkende verzameling performance cars zien, zoals de nu al klassieke Porsche GT, de vrij onbekende Gumpert Apollo uit Duitsland, de Ferrari Daytona Spyder. Bovendien zal in dit paviljoen in de Parkhal een primeur worden onthuld, de HB Special Limited Edition concept car.

Auto & Film
Herbie, Lightning McQueen en Eleanor â drie beroemde filmautoâs die nog beroemder zijn dan de acteurs uit de films waarin ze voorkomen. Tijdens AutoRAI 2007 spelen zij de hoofdrol in het Auto & Film-paviljoen. In het Auto & Film-paviljoen wordt ook een filmtheater ingericht, waarin bezoekers kunnen genieten van de Blu-ray Home Theater Experience.

Royal Class
De CARROS-stand Royal Class is te vinden in het hart van de hal waar ook de stands van de exclusieve automobielmerken zijn opgesteld. Dit jaar staat de stand in het teken van 'Koninklijke Klasse'.

De auto's zullen de eyecatchers van de stand worden: een bijzondere 'Koninklijke' Rolls-Royce uit het begin van de vorige eeuw, alsmede een staatsielimousine die dienst heeft gedaan bij het Zweedse koningshuis.

New Powertrain Technologies Conference
Het internationale vakblad Automotive News Europe organiseert tijdens AutoRAI 2007 de New Powertrain Technologies Conference. Op woensdag 28 maart wordt in het Forum van Amsterdam RAI een congres georganiseerd rondom duurzame mobiliteit.

Eerste Ladies Day
Voor het eerst in de geschiedenis wordt tijdens AutoRAI 2007 een Ladies Day georganiseerd. Extra activiteiten maken het tijdens Ladies Day op 3 april voor vrouwen extra aantrekkelijk de AutoRAI te bezoeken. De AutoRAI Ladies Day is powered by Sky Radio 101 FM. Zo zal Sky Radio met een speciale 'VIP Lounge' zelf ook actief invulling geven aan het Ladies Day programma.

Online kaartverkoop: nooit meer in de rij

Bezoekers van AutoRAI 2007 kunnen op www.autorai.nl rechtstreeks en tegen ereduceerde prijzen toegangskaarten bestellen en maken ook nog eens kans op fantastische prijzen zoals een Spyker fabrieksbezoek. Op de internetsites www.JA-IK-GA.nl en www.autorai.nl worden met korting entreekaarten aangeboden.

Speciaal voor gezinnen: het Family Ticket

Helemaal nieuw in 2007 is het AutoRAI Family Ticket. Deze toegangskaart biedt een gezin van twee volwassenen en drie kinderen toegang tot AutoRAI 2007, inclusief een gratis exemplaar van de Walt Disney dvd-hit âCarsâ. Het Family Ticket is alleen te bestellen via internet voor ⬠50,â, een voordeel van bijna ⬠10,â.

Kinderopvang voor 2.000 kinderen
AutoRAI 2007 is een evenement voor jong en oud. Ouders kunnen in alle rust een bezoek brengen aan de beurs, want ook voor kinderopvang is gezorgd. Tijdens AutoRAI worden kinderen gratis opgevangen in de Parkhal. De speciaal voor dit doel ingerichte ruimte biedt plaats aan ruim 2.000 kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 6 jaar.

Data en openingstijden
AutoRAI 2007 is voor het publiek geopend vanaf donderdag 29 maart tot en met maandag 9 april, Tweede Paasdag, in Amsterdam RAI. De beurs is op werkdagen geopend van 11.00 tot 22.00 uur en in het weekend en tijdens de Paasdagen van 10.00 tot 17.00 uur.

NS AutoRAI treinretour voor ⬠15 uitgebreid met gratis parkeren Wie niet in de file wil staan, kan gebruik maken van een bijzonder aantrekkelijk aanbod van NS en Q-Park. Wie een AutoRAI treinretour bestelt en daarbij de optie Q-Park prepaid Guestkaart neemt, krijgt gratis toegang tot een van de Q-Park P+R terreinen vlakbij NS-stations.