AutoRai

AutoRAI 2007 â Itâs showtime!

(12/8/2006)
Van donderdag 29 maart tot en met maandag 9 april 2007 staat Amsterdam in het teken van het grootste autofeest van Nederland. Tijdens AutoRAI 2007 kunnen bezoekers twaalf dagen lang genieten van autonieuws, primeurs, bijzondere paviljoens en indrukwekkende side-events. Het motto van AutoRAI 2007 wordt in alle opzichten eer aangedaan: itâs showtime!
AutoRAI 2007 is het grootste, leukste en meest complete autofeest van Nederland. Nergens anders kunnen bezoekers kennismaken met zoveel autonieuws, bijzondere paviljoens en spectaculaire side-events. Door de nieuwe datum van de beurs, die later in het jaar valt, wordt een ongekend aantal nationale en internationale primeurs verwacht: autoâs die nergens anders in Nederland te zien zijn.

Maar dat is zeker niet alles. AutoRAI gaat tenslotte om de beleving van mobiliteit in al zijn verschijningsvormen. Er is dus volop aandacht voor exotische, hybride, klassieke en zuinige autoâs, die zijn ondergebracht in verschillende paviljoens verdeeld over de beursvloer. Binnen en buiten worden diverse nevenevenementen georganiseerd waar bezoekers op actieve wijze worden betrokken bij automobiliteit. Kijken, proeven en beleven staan tijdens AutoRAI 2007 centraal.

Amsterdam RAI
AutoRAI 2007 wordt georganiseerd in alle hallen van Amsterdam RAI. Dat betekent meer dan 87.000 m' nieuws op het gebied van alles wat met autoâs te maken heeft. In totaal geven meer dan 80 automerken acte de présence. Daarnaast worden accessoires, onderdelen en andere autogerelateerde zaken getoond en gedemonstreerd. Ook zijn diverse media aanwezig met een eigen stand of paviljoen. In totaal nemen 130 exposanten deel aan AutoRAI 2007.

SuperCar Paddock
Traditiegetrouw is de Autovisie SuperCar Paddock, in de Europa Foyer, de plaats waar liefhebbers oog in oog staan met spectaculaire sportautoâs die je in Nederland maar heel zelden âin het wildâ tegenkomt. In deze categorie vallen bijvoorbeeld de Pagani Zonda, Maserati MC12 Corsa, Lamborghini Murciélago LP640, Porsche 911 GT3 RS, Noble M15 of de Ford GT, maar ook unieke performance-cars die relatief onbekend zijn, zoals de Gumpert Apollo en de Caparo T1. Autovisie is nog in overleg met verschillende autofabrikanten, dus welke autoâs nog meer in de SuperCar Paddock te zien zijn blijft een verrassing. Dat hier tijdens AutoRAI 2007 een unieke collectie supersportwagens bij elkaar zal staan, staat echter nu al vast.

GTOpen
GTO Magazine stelt tijdens AutoRAI 2007 een aantal klassieke en exotische cabriolets en roadsters tentoon in het GTOpen-paviljoen. Bezoekers kunnen bovendien met één van deze fraaie autoâs op de foto. Het GTOpen-paviljoen biedt onderdak aan een viertal zeer bijzondere open autoâs, bijeengebracht door GTO Magazine: een Porsche Carrera GT, een Ferrari Daytona Spider, de unieke HB Special Limited Edition concept car en een bijzondere klassieker waarvan de identiteit nog niet wordt prijsgegeven. Naast de internationaal befaamde exoten is er van eigen bodem de HB Special Limited Edition concept car waarin oud en nieuw op een bijzondere manier samenkomen. Deze sportauto is ontwikkeld door de Nederlandse gebroeders Huët en beleeft tijdens AutoRAI 2007 zijn primeur.

Auto & Film
Herbie, Lightning McQueen en Eleanor â drie beroemde filmautoâs die bijna beroemder zijn dan de acteurs uit de films waarin ze voorkomen. Tijdens AutoRAI 2007 spelen zij de hoofdrol in het Auto & Film-paviljoen. Autoâs en film zijn al sinds de vroegste Hollywoodjaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sommige films werden beroemd door de autoâs die er in meededen, sommige autoâs werden legendarisch door de films waarin ze een rol speelden. Het Auto & Film-paviljoen is de plek waar de beroemdste Hollywoodsterren met vier wielen in het zonnetje worden gezet. Het paviljoen is een initiatief van Autokopen.nl, het grootste online autoportaal van Nederland, en Walt Disney Studio Entertainment, dat films, theater- en musicalshows en geanimeerde televisieprogrammaâs produceert en distribueert.

Auto in de toekomst
In het paviljoen Auto in de toekomst draait het tijdens AutoRAI 2007 om de toekomst van mobiliteit â en de mobiliteit van de toekomst. Het paviljoen kijkt verder dan hoe de auto van de toekomst eruit ziet, door bezoekers te laten zien en beleven hoe duurzame mobiliteit er in 2020 uit kan zien. Centraal staat een toekomstauto die is ontworpen en gebouwd door twaalf studenten van de universiteiten van Twente, Delft en Eindhoven, in samenwerking met het Nederlandse automotive bedrijfsleven. Het idee voor deze auto is afkomstig van de vereniging Natuur en Milieu, die de auto-industrie wil uitdagen meer van deze milieuvriendelijke auto's te ontwikkelen.

ECO Village
Autofabrikanten investeren volop in de ontwikkeling van nieuwe, milieuvriendelijke technologie. Dat varieert van technieken om bestaande motoren schoner te maken, zoals roetfilters en extra schone brandstoffen tot waterstof- en hybride-aandrijving en alternatieve brandstoffen zoals aardgas en bio-ethanol. Onder de naam ECO Village tonen autofabrikanten, energieleveranciers en andere exposanten hun visie op ecologisch en economisch verantwoord rijden. Wie denkt dat eco-autoâs saai zijn, kan op uitnodiging van een importeur zelf een proefrit maken met een milieuvriendelijke auto en zo beleven dat eco ook heel erg âcoolâ kan zijn.

New Powertrain Technologies Conference
Het internationale vakblad Automotive News Europe organiseert tijdens AutoRAI 2007 de New Powertrain Technologies Conference. Op woensdag 28 maart wordt in het Forum van Amsterdam RAI een congres georganiseerd rondom duurzame mobiliteit. Dit actuele thema is een van de grootste uitdagingen voor de auto-industrie in de 21^e eeuw. Tijdens het congres gaan toonaangevende sprekers uit de industrie nader in op de vraag welke alternatieve aandrijflijnen in de toekomst een belangrijke rol kunnen gaan spelen. Ook wordt gesproken over de acceptatie van nieuwe technologie door de consument.

AutoRAI.nl
Een van de best bekeken Nederlandse automotive internetsites is www.autorai.nl. Op de site wordt het meest recente autonieuws van alle auto-importeurs gepresenteerd. Behalve actualiteiten en een uitgebreid archief met persberichten is hier alles te vinden over AutoRAI 2007: van openingsdagen en -tijden tot prijzen, plattegronden en achtergrondinformatie over de paviljoens en nevenevenementen.

Nieuw: Exclusive Preview
Het allerlaatste autonieuws als eerste zien? Op zoek naar het ideale cadeau voor Kerst of Valentijnsdag? Bestel dan kaarten voor AutoRAI Exclusive Preview op woensdagavond 28 maart. De AutoRAI GoldCard biedt de mogelijkheid om onder het genot van een glas champagne en een amuse als eerste kennis te maken met de talrijke primeurs van AutoRAI 2007. Tussen 20.00 en 24.00 uur opent AutoRAI 2007 exclusief de deuren voor een bijzonder bezoek aan het mooiste auto-evenement van Nederland. De AutoRAI GoldCard is gelimiteerd beschikbaar en online te reserveren op www.JA-IK-GA.nl of www.autorai.nl.

Online kaartverkoop: nooit meer in de rij
Bezoekers van AutoRAI 2007 kunnen op www.autorai.nl rechtstreeks en tegen gereduceerde prijzen toegangskaarten bestellen en maken ook nog eens kans op fantastische prijzen zoals een Spyker fabrieksbezoek.

Op de internetsites www.JA-IK-GA.nl en www.autorai.nl worden met korting entreekaarten aangeboden voor alle bezoekersdagen van AutoRAI 2007. Naast aantrekkelijke prijzen heeft online bestellen nog een groot voordeel: wie via internet bestelt, hoeft tijdens AutoRAI 2007 niet in de rij te staan voor de kassa.

Speciaal voor gezinnen: het Family Ticket
Helemaal nieuw in 2007 is het AutoRAI Family Ticket. Deze toegangskaart biedt een gezin van twee volwassenen en drie kinderen toegang tot AutoRAI 2007, inclusief een gratis exemplaar van de Walt Disney dvd-hit âCarsâ. Het Family Ticket is alleen te bestellen via internet voor een bedrag van ⬠50,â. Een voordeel van bijna ⬠10,â ten opzichte van de gewone toegangsprijs!

Kinderopvang voor 2.000 kinderen
AutoRAI 2007 is een evenement voor jong en oud. Ouders kunnen in alle rust een bezoek brengen aan de beurs, want ook voor kinderopvang is gezorgd. Tijdens AutoRAI worden kinderen gratis opgevangen in de Parkhal. De speciaal voor dit doel ingerichte ruimte biedt plaats aan ruim 2.000 kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 6 jaar. Vanzelfsprekend is gezorgd voor professioneel toezicht.

Data en openingstijden
AutoRAI 2007 is voor het publiek geopend vanaf donderdag 29 maart tot en met maandag 9 april, Tweede Paasdag, in Amsterdam RAI. Tijdens het leukste auto-evenement van Nederland worden personenautoâs, accessoires en toebehoren gepresenteerd. De beurs is op werkdagen geopend van 11.00 tot 22.00 uur en in het weekend en tijdens de Paasdagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Kaarten
Toegangskaarten voor AutoRAI 2007 zijn te koop op internet (www.JA-IK-GA.nl en www.autorai.nl ) en tijdens beursdagen aan de kassa van Amsterdam RAI. Net als tijdens de vorige editie wordt onderscheid gemaakt tussen weekdagen en weekends. Aan de kassa kost een kaart voor maandag tot en met vrijdag ⬠16,â en geldt voor de weekends en Tweede Paasdag een entreeprijs van ⬠18,â. Wie online bestelt via www.JA-IK-GA.nl krijgt een korting van ⬠1,50 per kaart. Toegangskaarten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar kosten ⬠8,â en voor kinderen van 0 tot en met 5 jaar is de toegang gratis. Het AutoRAI Family Ticket, voor twee volwassenen en drie kinderen, kost ⬠50,â inclusief de Walt Disney dvd-hit âCarsâ. De AutoRAI GoldCard biedt toegang tot de Exclusive Preview op woensdag 28 maart en kost ⬠55,â. Het Family Ticket en de GoldCard zijn te bestellen via www.JA-IK-GA.nl en www.autorai.nl .

Toegang: NS dagretour voor ⬠15
Een bezoek aan AutoRAI 2007 per trein is nu zeer aantrekkelijk. Met de speciale NS AutoRAI treinretour reizen autoliefhebbers voor slechts ⬠15,â per persoon snel en comfortabel vanaf ieder NS treinstation in Nederland naar Amsterdam RAI. Het treinretour is verkrijgbaar op www.autorai.nl.