Nederlandse Tafeltennisbond


Hoofd Topsport NTTB tevreden met spel en resultaten

26-03-2007

NEDERLANDS DAMES EINDIGEN ALS ACHTSTE, NEDERLANDSE HEREN ALS TIENDE BIJ EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN

....... Doelstellingen gehaald .......

De Nederlandse dames ploeg is als achtste geëindigd bij de Europese Kampioenschappen Tafeltennis in Belgrado. Gewonnen werd er van Tsjechië (3-0), verloren werd er vervolgens van Rusland (2-3). Tijdens de tweede dag van het EK werd er achtereenvolgens verloren van Kroatië (1-3) en van Frankrijk.(1-3) Hoofd Topsport van de NTTB, Achim Sialino is al met al tevreden over het spel en het resultaat van de Nederlandse dames. "Overtuigend werd de kwart finale bereikt en als je net gepromoveerd bent mag je daarmee al tevreden zijn", aldus de dienstdoende bondscoach van de dames. "Dat er dan vervolgens met 3 - 2 van Rusland verloren wordt is geen schande, zeker niet als we nu weten dat Rusland de finale heeft bereikt". Omdat er nog een individueel toernooi volgt is er gekozen om Li Jiao en Elena Timina wat rust te geven. Daardoor kregen zowel Linda Creemers als Carla Nouwen de gelegenheid te spelen. Achim Sialino besluit met te zeggen dat je natuurlijk nooit naar een toernooi gaat om als achtste te eindigen, zeker niet als je de kwart finale hebt bereikt, maar al met al zegt hij tevreden te zijn.

Dezelfde woorden en dezelfde waardering is er van Sialino voor de heren selectie van "playing coach" Danny Heister. De heren zijn met moeite en op gameresultaat dit jaar naar de eerste divisie gepromoveerd. Als je dan het EK als tiende eindigt is dat natuurlijk keurig. In de sterkste opstelling werd de eerste wedstrijd kansloos verloren van Kroatië (0-3) en als je dan vervolgens vol inzet en met een goede mentaliteit van de hele ploeg tiende wordt, mag je tevreden zijn, aldus het Hoofd Topsport van de NTTB. Ondanks alle kritieken en sceptische tafeltenniswatchers was Nederland in de breedte goed. Barry Wijers en Merijn de Bruin hebben dit toernooi punten gepakt en goed gespeeld en dat is bijzonder een plezierige bijkomstigheid.

Voor Nederland gaat het toernooi morgenmiddag verder met het mix-dubbel toernooi. Zoeven is bekend gemaakt dat dit gebeurt zonder zogenaamde kwalificatieronde. Ook is de loting geweest van het individuele toernooi. Alleen is deze door de organisatie van het EK nog niet vrij gegeven. Wel al is de plaatsing bekend gemaakt. Bij de dames is Li Jiao als tweede geplaatst en bij de heren zijn zowel Trinko Keen als Danny Heister bij de eerste 16 geplaatst. Trinko Keen treft als hij verder in het toernooi komt de nummer 1 van Rusland, Alexey Smirnov. Danny Heister zou bij de laatste acht Zoran Primorac eventueel tegenkomen.
De singles staan vanaf woensdag op het programma.