| Kosten vertrek burgemeester |
---

Gemeente Gaasterlân-Sleat

Kosten vertrek burgemeester

Van diverse kanten zijn wij de afgelopen weken benaderd met vragen over de voor rekening van de gemeente komende kosten door het vertrek van burgemeester De Roos. Hierbij is een beroep gedaan op de Wet Openbaarheid van Bestuur. Langs deze weg willen wij hierover duidelijkheid geven.

Bekend is dat mevrouw De Roos, na overleg met de Commissaris van de Koningin, de heer E. Nijpels, en de fractievoorzitters, heeft besloten per 1 februari jl. gebruik te maken van de mogelijkheid van vervroegd uittreden. Zij ontvangt tot het bereiken van de 65-jarige leeftijd een uitkering van 70% van het jaarinkomen, zijnde 51.393,00. Hiervan komt 26.068,00 tot 1 juni 2014 jaarlijks ten laste van de gemeente. Besloten is de aanvullende uitkering in de vorm van een lijfrente uit te keren. De koopsom hiervoor bedraagt 175.333,00. Om te voorkomen dat mevrouw De Roos, bij het bereiken van de 65-jarige leeftijd geconfronteerd zal worden met een pensioengat is een aanvullende storting gedaan in ABP ExtraPensioen van 36.933,00 ineens.
Uit het voorgaande komt naar voren dat, voor rekening van de gemeente, aan het vertrek van mevrouw De Roosvan Rooden een totaalbedrag van 212.266,00 is verbonden.