Ingezonden persbericht

Persbericht NK D4F 2007

Nederlands kampioenschap
Dance-4-Fans
D4F-Dansers willen dansen als de sterren!.

Dansen heeft niet alleen iets te maken met de gezelschapsdansen zoals de Weense Wals, de Foxtrot of de ChaCha. Dansen heeft ook alles te maken met de moderne dansstijlrichtingen zoals HipHop, Breakdance, jazz en Funky Moves.

Dance-4-Fans is het meest trendy aan dansen, wat de Nederlandse NVD-dansscholen momenteel te bieden hebben. Een explosieve bewegingsvorm bestaande uit alleen de originele choreografieën, zonder hier iets aan toe te voegen of weggelaten te hebben.

Ontstaan 10 jaar geleden in 1997 uit een Dansproject van Duitse dansleraren, is Dance-4Fans in Duitsland uitgegroeid tot een megaconcept.

Tengevolge van het groot succes in Duitsland verspreidt het Dance-4-Fans gebeuren zich geleidelijke met succes over Europa. Met name de directe buurlanden van Duitsland nemen het D4F-Projekt met succes over. Zo ook bij ons in Nederland begint het Dance-4-Fans project goed van de grond te komen. Vele NVD-dansscholen bieden al met veel succes D4F-cursussen of clubs aan. Met name door de populaire muziekzenders als MTV, TMF of The Box, met de nieuwste videoclips en trends van de moderne Popstars, willen velen zich niet alleen kleden als de sterren, maar willen ook de Moves en Dance-Actions van hun Stars onder de knie krijgen.

Wie wordt de Nederlandse Kampioen Dance 4 Fans 2007 ?

Op zondag 25 maart a.s. vindt de "Dutch Open D4F 2007" en de Nederlandse Kampioenschappen Dance-4-Fans plaats. De "Dutch Open 2007" is een Dance-4-Fans wedstrijd, "open to the word", voor Nederlandse en buitenlandse Dance-4-Fans-dansers. Bij het Nederlands Kampioenschap 2007 strijden alleen de Nederlandse Dance-4-Fans-dansers voor de kampioenschaps titel Dance-4-Fans 2007. De drie hoogst geplaatste Nederlandse deelnemers in iedere categorie zullen tevens direct geplaatst worden voor deelname aan het Europees Kampioenschap 2007, a.s. November in Wenen-Oostenrijk.

Gedanst worden de laatste nieuwe clip-choreo's. Alleen de ongewijzigde choreo's zijn toegestaan. Dit alles om iedereen gelijke en vergelijkbare kansen te geven.
Er is een leeftijd- en categorie-indeling. Namelijk bij de solo's: Kids tot 11 jaar, Juniors van 12 tot en met 15 jaar en Adults vanaf 16 jaar.

Deze Dance-4-Fans wedstrijden vinden plaats in de Roda-Hal te Kerkrade. Hiervoor zal de grote zaal omgebouwd worden tot een Disco-Stage met professioneel licht en geluid. De wedstrijden vinden hier niet plaats op een dansvloer maar "On Stage". Stage-performance dus!!!

Toeschouwers en supporters zijn van harte welkom. Entreekaarten zijn op de dag zelf aan de kassa verkrijgbaar.

Voor meer informatie zie:
. www.dance4fans-event.com
. www.swingingworld.nl
. www.dance4fans.de
. www.adtv.de
. of bel Harold Lousberg Promoter D4F Nederland, tel: 043-363.82.18 of 06.511.41.421

Locatie & Plaats: Rodahal Kerkrade

Europaplein 1

6461 AJ Kerkrade

T. 0031 - (0)45 - 567 92 30

F. 0031 - (0)45 - 521 83 51

www.rodahal.nl

-----------------------

DS Beats and Bars

presenteert in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Dansleraren

---- --