CD&V

Persmededeling van CD&V
23 maart 2007

DANKZIJ MINISTER VANVELTHOVEN HEEFT CITIBANK ER 1000 KLANTEN BIJ

Een goed jaar geleden startte de overheid met de campagne "Internet Voor Iedereen". Elke burger kon op die manier aan een redelijke prijs een computer kopen, een jaar lang internet inbegrepen. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om in te tekenen op deze actie, voorzag de Minister ook in een aankoop op afbetaling. Eén van de twee financiële instellingen die hiervoor consumentkredieten verschaffen, is Citibank. CD&V-Kamerlid Dirk Claes stelde hierover vanmiddag vragen aan Minister Van Velthoven.

De voorbije weken heeft de SP.a elke kans te baat genomen om de werkwijze en de producten van Citibank aan te vallen. Kamerlid Hans Bonte suggereerde om Citibank te verbieden op de Belgische markt, SP.a-voorzitter Vande Lanotte keek en zag dat het goed was. Het is dus zeer opmerkelijk te moeten vaststellen dat de SP.a in de media het proces maakt van Citibank. En dat hun Minister voor Informatisering met diezelfde bank een deal sluit om computers op krediet aan te bieden.

Minister Vanvelthoven antwoordde in de Kamer dat het project nog loopt tot 18 april 2007. Hij benadrukt ook dat dit project een wezenlijke bijdrage leverde tot het dichten van de digitale kloof. Op de vraag hoeveel kopers op krediet gekocht hadden, kon de minister niet antwoorden. "Dat weten we pas na 18 april," aldus de Minister.

Dirk Claes wou zo lang niet wachten en informeerde zelf bij Citibank naar het aantal "Internet Voor Iedereen"-kredieten. Op eenvoudige vraag werd hem meegedeeld dat er tot op heden een 1000-tal van deze kredieten zijn afgesloten.

Dirk Claes: "Het is toch wel straf om van de SP.a te moeten horen dat de digitale kloof mede moet gedicht worden door consumentenkredieten van Citibank. Het is nog straffer om vast te stellen dat een SP.a-minister in zee gaat met een bank die momenteel onder zwaar socialistisch geschut ligt. In elk geval: Citibank kan er maar goed mee varen, dankzij Minister Vanvelthoven hebben ze er 1000 klanten bij."

Dirk Claes

CD&V
Wetstraat 89
1040 Brussel
Tel : 02.238.38.11
Fax : 02.230.43.60
www.cdenv.be
E-mail : inform@cdenv.be