Ingezonden persbericht

A1 Team Nederland klaar voor Mexico City en racedebuut Renger van der Zande

Mexico City , 22 Maart 2007

A1 Team Nederland is klaar voor de negende ronde van A1GP, op het circuit van Mexico City. Tijdens dit weekend zal Rookie driver Renger van der Zande zijn race debuut maken voor A1 Team Nederland. De 19 - jarige van der Zande rijdt op het hooggelegen circuit in de Mexicaanse hoofdstad de kwalificatie en de Sprint race. Jeroen Bleekemolen zal daarna het stuur van Renger overnemen voor de Hoofdrace.

Renger van der Zande reisde op maandag af naar Mexico City om alvast te acclimatiseren aan de omstandigheden in deze immens grote stad. "Ik heb er natuurlijk erg veel zin in om te gaan racen en in deze mooie klasse uit te komen. Dat is voor mij een mooie kans. We gaan proberen om alles eruit te halen. Het weekend wordt nu wel anders voor ons, het is voor het eerst dat we met z'n tweeën gaan rijden. Het circuit ligt er in ieder geval goed bij en ik kan niet wachten".

Jeroen Bleekemolen zal voor het eerst dit seizoen het stuur tijdens de kwalificatie en de Sprint race overgeven; "Voor mij is het enigszins een raar weekend, ik rij nu natuurlijk maar een uurtje op vrijdag en dan op zondag de Hoofdrace. Anderen rijden wel alle dagen en dat kan misschien wat schelen. Maar we gaan er in ieder geval vol voor. Waar ik moet starten hangt van Renger af, maar of ik nu als 20e van start moet gaan in de Hoofdrace, of als eerste dat maakt voor mij niet uit. De laatste races zaten we continu in de top vijf en daar horen we ook thuis wat snelheid betreft".

A1 Team Nederland reist naar Mexico City af als zesde in het kampioenschap, maar het gat met de nummers vijf en vier in bedraagt slechts een paar punten en ook de nummer drie is nog niet buiten bereik. Het team zal er alles aan doen om in Mexico maximale punten te scoren. Het belooft in ieder geval een spannende strijd te worden.

Het team heeft ook een nieuwe engineer voor de laatste drie races van het seizoen. De 28 jarige Tim Wright. Wright beschikt over een goede ervaring, onder meer in de GP2, de Formule 3000 en de Formule 3. Ook werkte Wright tijdens zijn studie al voor Pi, dat alle data logging binnen A1GP verzorgt. Tim is geen onbekende voor het team. In het eerste seizoen was hij al eens engineer van A1 Team Nederland, tijdens de race op Sepang in 2005.

Het Autodromo Hermanos Rodriguez werd in 1962 gebouwd. Het 4,46 km lange circuit is waarschijnlijk het meest bekend van de F1 Grand Prix die er tussen 1963 en 1970 en van 1986 tot 1992 werden verreden. Recentelijk waren het de ChampCar Series en NASCAR die er in actie kwamen.

Gelegen op 2.285 meter boven zeeniveau is het circuit met afstand het hoogstgelegen dat A1GP tot nu toe heeft aangedaan en de omstandigheden op hoogte zullen zeker een rol gaan spelen. Vooral de coureurs moeten snel acclimatiseren.

Op vrijdag 23 maart begint de A1GP Mexico City, met de Rookie sessies om 11.00 uur en eerste officiële vrije training om 14.00 uur.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com

Rechtenvrij beeldmateriaal is beschikbaar op www.A1teamnedfoto.nl